Ενενήντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος τιμά τη θλιβερή επέτειο.

Οι εκδηλώσεις για την 94η επέτειο από τη Γενοκτονία των Ποντίων ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή με δενδροφύτευση στην Πεντέλη 353 δέντρων στη μνήμη των 353.000 νεκρών Ελλήνων του Πόντου.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή, ανήμερα της επετείου, με επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας στο ναό της Παντάνασσας στην πλατεία Μοναστηρακίου, πομπή προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, επίσημη αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς με τους δύο εύζωνες να είναι ενδεδυμένοι τη φορεσιά του Πόντιου αντάρτη, χαιρετισμό του προέδρου της Ομοσπονδίας Γεωργίου Παρχαρίδη και του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, και ομιλία του Αμερικανού πολιτικού και αγωνιστή για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων στις ΗΠΑ Πίτερ Κουτουντζιάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, θα γίνει πορεία και επίδοση ψηφισμάτων στη Βουλή των Ελλήνων, στο Υπουργείο Εξωτερικών και στην Τουρκική Πρεσβεία. Εξάλλου, την επόμενη Κυριακή, 26 Μαΐου, θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης εκδήλωση με θέμα «Αρμένιοι, Ασσύριοι, Έλληνες: Η τριάδα των Γενοκτονιών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης