Έντονες διαμαρτυρίες στην πανεπιστημιακή κοινότητα των Ιωαννίνων έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα Τύπου που αφορούν στο σχέδιο «Αθηνά» και σύμφωνα με τα οποία καταργείται το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, μεταφέρεται το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών στη Σχολή Θετικών Επιστημών και δεν ιδρύεται Πολυτεχνική Σχολή στο πανεπιστήμιο της πόλης. Τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του ιδρύματος και φοιτητές απέστειλαν εξώδικο προς τον υπουργό Παιδείας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Παιδείας και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών προς τον πρύτανη και Ηπειρώτες πολιτικούς για το αντίθετο, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κατόπιν συνεδρίασης, εξέφρασε ομόφωνα την έντονη διαμαρτυρία και την απογοήτευσή της για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας εξέλιξης, η οποία – όπως θεωρεί – αγνοεί και είναι αντίθετη με τις μέχρι τώρα ειλημμένες αποφάσεις της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν συνιστά καθοιονδήποτε τρόπο εξορθολογισμό στη δομή και τον τρόπο λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αντίθετα, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τμημάτων και σχολών του ιδρύματος και πλήττει την προοπτική ανάπτυξής του.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης