Ακόμη ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο ενταγμένο στο πλαίσιο των προγραμμάτων συνεχούς κατάρτισης που υλοποιεί το Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ ολοκληρώθηκε την Τετάρτη στην Ξάνθη.

Υπάλληλοι από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και διάφορες υπηρεσίες τόσο της Ξάνθης όσο και των γύρω περιοχών συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας ενός μήνα που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη με θέμα τη διαχείριση των κρίσεων και των συγκρούσεων στο εργασιακό περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις εργασίες του σεμιναρίου επέβλεψε ο κ. Γιακουμάκης Κωνσταντίνος γραμματέας οικονομικού του Κοινωνικού Πολύκεντρου που βρέθηκε στην περιοχή και μίλησε για τις δράσεις που υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ξάνθη αλλά και τα έως τώρα αποτελέσματα αυτών, όπως αποτυπώθηκαν στις αξιολογήσεις των ίδιων των συμμετεχόντων.

«Ζούμε και βιώνουμε μια περίοδο πάρα πολύ δύσκολη για τους εργαζόμενους σήμερα λόγω της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης που συνεχίζεται και δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει διέξοδος τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Βιώνουμε όμως παράλληλα και μια μεταβατική περίοδο όπου το βασικό της χαρακτηριστικό είναι η εξέλιξη στη γνώση και η ραγδαία εξέλιξη στην τεχνολογία” αναφέρει ο ίδιος για να συμπληρώσει πως “η εξέλιξη αυτή των δύο τομέων δίνει νέες προοπτικές για το συνδικαλιστικό κίνημα και έχει και τις επιπτώσεις της, που έχουν να κάνουν με τα μέσα παραγωγής,τις εργασιακές σχέσεις και με την καθημερινότητα του πολίτη. Η ΑΔΕΔΥ αναγνωρίζοντας αυτή την ανάγκη μέσα στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον για την εργασία, την εκπαίδευση και τις κοινωνικές λειτουργίες του κράτους αποφάσισε να επεκτείνει τις δράσεις της. Για την ενίσχυση της δράσης της, ίδρυσε το 2004 το Πολύκεντρο με σκοπό να υποστηρίξει επιστημονικά της δράσεις της ΑΔΕΔΥ».

Όπως επισημαίνει σχολιάζοντας τον σκοπό των εκπαιδευτικών αυτών προγραμμάτων που υλοποιούνται από την ΑΔΕΔΥ σε διάφορες περιοχές της χώρας, «σχεδιάζουμε και υλοποιούμε επιστημονικές έρευνες με στόχο τη διάχυση εξειδικευμένης γνώσης σε θέματα διοίκησης με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης αλλά και την βελτίωση της συνδικαλιστικής δράσης. Στόχος μας, το παραγόμενο εκπαιδευτικό μελετητικό έργο να συμβάλει στην ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος και στον εκσυχρονισμό της δημοσίας διοίκησης, προς όφελος των εργαζομένων και του κοινωνικού συνόλου. Πραγματοποιούμε προγράμματα σε όλη τη χώρα όπως και στην Ξάνθη. Σήμερα βλέπω την πορεία του εξειδικευμένου αυτού προγράμματος που γίνεται σε υψηλό επίπεδο από πανεπιστημιακούς εκπαιδευτές που συμβάλουν στη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης και δίνει εφόδια στους συναδέλφους δημοσίους υπαλλήλους ώστε να αντιμετωπίσουν με σύγχρονο τρόπο τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστεί για τη συμβολή του στην οργάνωση και τελική υλοποίηση των προγραμμάτων που έλαβαν χώρα στην Ξάνθη τον πρώην πρόεδρο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Ευστρατίου, ο οποίος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αφιέρωσε πολύτιμο χρόνο τόσο για την ενημέρωση των δημοσίων υπαλλήλων όσο και για την γενικότερη οργάνωση υλοποίησης των σεμιναρίων.

Πηγή: thrakitoday.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης