«Βουτηγμένος» στην παρανομία ήταν ένας 28χρονος από το Ηράκλειο, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της 31ης Δεκεμβρίου, ο νεαρός δράστης αφαίρεσε από το σπίτι 72χρονης, ποσότητα ελαιολάδου 400 κιλών, συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τετάρτη, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 28χρονου καθώς και σε χώρους και ποιμνιοστάσιο που χρησιμοποιεί, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– κυνηγετικό όπλο για το οποίο στερείται την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια Αρχή

– αρχαίο μεταλλικό νόμισμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– δύο ραβδιστικά μηχανήματα

– δύο ξυλοκοπτικά

– δύο τροχοί

– δύο σέγες κοπής μετάλλων

– επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι

– τριβείο

– πέντε κρουστικά τρυπάνια

– έξι κομπρεσσέρ

– δυναμό ραβδιστικού

– πατητήρι με μοτέρ

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι μελισσοκυψέλες με 120 πλαίσια, τα οποία είχε αφαιρέσει ο 28χρονος από αγροτεμάχιο 22χρονου και απέκρυπτε σε εγκαταλελειμμένο σπίτι κοντά στο σπίτι του αλλά και σε χωράφι που χρησιμοποιεί.

Από την μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 28χρονος μαζί  άγνωστο άτομο, το οποίο αναζητείται, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Οκτωβρίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου, είχαν διαπράξει 13 κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Γόρτυνας.

Αναλυτικότερα, αφαίρεσαν από οικίες και αποθήκες διάφορα γεωργικά εργαλεία και μηχανήματα, ποσότητα ελαιολάδου περίπου 2.500 κιλών, ποσότητα πετρελαίου 900 λίτρων, μελισσοκυψέλες και τηλεόραση,  η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Μέρος των αντικειμένων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Επιπλέον, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζωοκλοπής.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης