Ρεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά του τριμερούς κοινωνικού διαλόγου επί του νομοσχεδίου για την επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών συμβάσεων εργασίας παρέδωσαν λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι στελέχη του ΠΑΜΕ, τα οποία εισήλθαν στο Υπουργείο Εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 10μελης αντιπροσωπεία ζήτησε την άμεση επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Παράλληλα, έκανε λόγο για «προσχηματικό διάλογο», υποστηρίζοντας ότι αν ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης επιθυμούσε να διευθετήσει άμεσα το ζήτημα, θα μπορούσε να το κάνει με νόμο στη Βουλή.

«Η σημερινή κινητοποίηση είναι παρέμβαση-καταγγελία των ταξικών συνδικάτων απέναντι στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας για τον σημερινό διάλογο, που είναι για εμάς διάλογος-απάτη με τις εργοδοτικές οργανώσεις και τη ΓΣΕΕ σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις με τον κατώτερο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις» ανέφερε το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, Νίκος Παπαγεωργίου.

«Τα 751 ευρώ πρέπει να αποτελέσουν βάση για τη διαπραγμάτευση για παραπάνω αυξήσεις. Αυτό θα πρέπει να γίνει με νόμο τώρα. Άμεσα» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης