«Καμπάνα» σε τρεις από τους 17 κατηγορούμενους έπεσε από το Κακουργιοδικείο των Ιωαννίνων, όπου εκδικάστηκε η πολύκροτη υπόθεση των κτηρίων του ΤΕΙ Ηπείρου.

Η κατηγορία αφορούσε σε απάτη εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου και η υπόθεση είχε φθάσει στη Δικαιοσύνη, προ δεκαετίας και πλέον, με πρωτοβουλία της τότε Διοίκησης του Τεχνολογικού Ιδρύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Διοίκηση με την ανάληψη των καθηκόντων της είχε διαπιστώσει ότι είχαν καταβληθεί τα κονδύλια για την κατασκευή κτηρίων του ΤΕΙ, αλλά δεν είχαν κατασκευαστεί ποτέ.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία ανακοινώθηκε ύστερα από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, ένοχοι κρίθηκαν ο εργολάβος Λευτέρης Λάμπρου, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Άρτας, Παναγιώτης Τριχιάς, και η αναπληρώτριά του, το διάστημα εκείνο, Λέλα Μπότση.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο πρώτος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 13 ετών, ο δεύτερος σε ποινή φυλάκισης 11 ετών και η τρίτη σε ποινή φυλάκισης 5 ετών. Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και η έφεσή τους είχε ανασταλτικό χαρακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κατηγορούμενοι ήταν συνολικά 17, υπάλληλοι κυρίως των τεχνικών υπηρεσιών και του ΤΕΙ, όμως το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η υπόθεση καθυστέρησε τόσα πολλά χρόνια για να φθάσει στις δικαστικές αίθουσες, που τα περισσότερα από τα αδικήματα είχαν παραγραφεί!

Πηγή: epiruspost
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης