Καταγγελίες για οφειλές αρκετών εκατομμυρίων ευρώ προς τους καπνοπαραγωγούς της Θράκης, από την Καπνοβιομηχανία «Καπνική Α. Μιχαηλίδης Α.Ε.» είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, με τους παραγωγούς της περιοχής μάλιστα να καταφεύγουν σε εξώδικα και ανακοινώσεις, ζητώντας να τους καταβληθούν τα χρήματα που τους αναλογούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μαχητής», καπνοπαραγωγοί από την Ξάνθη απέστειλαν εξώδικο προς την Καπνοβιομηχανία ζητώντας να τους καταβληθούν χρήματα που τους οφείλει η εταιρία και τα οποία παρά τις δεσμεύσεις της Καπνοβιομηχανίας δεν έχουν λάβει μέχρι και σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε εξώδικη επιστολή οι οφειλές ανέρχονται σε σχεδόν 1,3 εκατ. ευρώ και αφορούν 844 καπνοπαραγωγούς της περιοχής.

«Σας υπενθυμίζουμε ότι η εμπορική αξία που οφείλετε στην Ο.Π.Α.Κ.- Ε.Α.Σ. Ξάνθης ανέρχεται 1.278.075,93 ευρώ (844 καπνοπαραγωγών), η δε καθυστέρηση στην καταβολή της δημιουργεί εύλογη ανησυχία στις τάξεις των παραγωγών” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή των παραγωγών ενώ παράλληλα τονίζεται πως “η δε επικαλούμενη από εσάς οικονομική κατάσταση, ως λόγος καθυστέρησης, δεν είναι καινούργια και ήταν σε κάθε περίπτωση γνωστή κατά την κατάρτιση της συμφωνίας. Επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε κάθε περαιτέρω παράταση στην προθεσμία εξόφλησης των οφειλομένων απαιτήσεων μας. Σας καλούμε στα πλαίσια της πολύχρονης καλής συνεργασίας μας, να προβείτε σε άμεση τήρηση των συμφωνηθέντων, με την άμεση εξόφληση της εμπορικής αξίας των καπνών εσοδείας 2015, άλλως θα βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να προβούμε σε δικαστική επιδίωξη της ανωτέρω απαίτησης, με την ταυτόχρονη λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου σε βάρος σας, επιφυλασσόμενοι κάθε άλλου νομίμου δικαιώματος μας».

Πηγή: xanthinea

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης