Οι φοιτητές του ΤΕΙ Καστοριάς αντιδρούν στο σχέδιο «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας και συνεχίζουν για τρίτη εβδομάδα την κατάληψη στις σχολές τους.

Το μόνο που ζητούν είναι να ακούσει η κεντρική εξουσία και τη δική τους πλευρά, προτού αποφασίσει για το μέλλον τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φοιτητές έστειλαν στη zougla.gr το παρακάτω κείμενο, στο οποίο παραθέτουν τις αντιρρήσεις τους στον επικείμενο διαμελισμό του Ιδρύματός τους.

«Το ΤΕΙ Καστοριάς τέλη υπό κατάληψη για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα αντιδρώντας στο σχέδιο «Αθηνά», ένα σχέδιο που κατά την γνώμη μας αντί να εφαρμοστεί με στόχο την καλύτερη εκπαίδευση της νέας γενιάς τελικά φαίνεται ότι εφαρμόζεται για την εξυπηρέτηση οικονομικών, πολιτικών και τοπικών συμφερόντων.

Στην Καστοριά λειτουργούν τα τμήματα Διεθνούς Εμπορίου, Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας και το Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχέδιο «Αθηνά» προβλέπει ότι το τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών απορροφά το τμήμα Επιχειρησιακής Πληροφορικής καθώς και το τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στην Διοίκηση και την Οικονομία και συγκροτούν το νέο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ με έδρα τα Γρεβενά.

Η μεταφορά του τμήματος Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών είναι ανέφικτη καθώς οι ενεργοί φοιτητές του τμήματος είναι 1300 και στα Γρεβενά δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές για να τους φιλοξενήσουν (ούτε για να τους στεγάσουν, ούτε για να τους προσφέρουν ποιότητα σπουδών).

Το τμήμα Διεθνούς Εμπορίου ,το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και το τμήμα Εμπορίας και ποιοτικού έλεγχου αγροτικών προϊόντων Φλώρινας απορροφώνται από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και δημιουργούν το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οργανισμών και Συστημάτων με έδρα την Καστοριά. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση της ειδικότητας που προσφέρουν τα τμήματα Διεθνούς Εμπορίου και Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας και την απόκτηση από τους φοιτητές ενός πτυχίου διαφορετικού από αυτό το οποίο επέλεξαν να σπουδάσουν.

Επιπλέον οι 1900 περίπου ενεργοί φοιτητές του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας προέρχονται από το 1ο επιστημονικό πεδίο, δηλαδή τη θεωρητική κατεύθυνση και δεν έχουν ούτε την επιθυμία, ούτε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα μαθήματα, που έχουν σχέση με χρηματοοικονομικά και μαθηματικά στα πλαίσια ενός προγράμματος σπουδών Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης».

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης