Σε κατάληψη του νέου Μώλου Δραπετσώνας προχωρούν σήμερα, Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, στις 08.00 το πρωί οι κάτοικοι του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σταματήσουν την περιβαλλοντική μόλυνση από τις δραστηριότητες που προωθεί ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας λέει ΟΧΙ στη νέα ρυπογόνα εστία που εγκαθιστά ο ΟΛΠ στην πόλη μας. O Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, φορείς και κάτοικοι της πόλης πραγματοποιούν αύριο το πρωί στις 8.00 ΚΑΤΑΛΗΨΗ του χώρου στο νέο Μώλο Δραπετσώνας, ως αντίδραση στην παραχώρηση από τον ΟΛΠ στην ιδιωτική εταιρεία «Antipollution ANE», της δημιουργίας σταθερής πλωτής εγκατάστασης αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων που παράγονται από πλοία τα οποία προσέρχονται στην περιοχή αρμοδιότητας του ΟΛΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια της ΟΛΠ Α.Ε. η οποία χωρίς καμία διαβούλευση με το Δήμο, εγκαθιστά ΑΚΟΜΑ μια ρυπογόνα εστία για την πόλη. Ο ΟΛΠ εδώ και πολλά χρόνια απολαμβάνει εταιρικής κερδοφορίας, σε βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας. Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει τεράστια κοινωνικά προβλήματα, η αειφόρος ανάπτυξη αποτελεί ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ για υποβαθμισμένες περιβαλλοντικά κοινωνίες, όπως το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα».

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης