Το πρόβλημα της καταβολής του επιδόματος ενοικίου σε πληγέντες από τους σεισμούς του 2014 από την Παλλική Κεφαλονιάς έχει κορυφωθεί τον τελευταίο χρόνο.

Τουλάχιστον σε δύο λαϊκές συνελεύσεις, παρουσία της Βουλευτού, του Αντιπεριφερειάρχη, αλλά και του Αναπληρωτή του Δημάρχου είχε τεθεί το θέμα, χωρίς όμως να ληφθεί καμία απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις αρχές του 2016 υπάρχουν οικογένειες που δεν λαμβάνουν το συγκεκριμένο επίδομα, αφού με βάση το νόμο αυτό διακόπτεται μετά το πέρας δύο ετών από την καταστροφή.

Η κα Αναστασία Στέκα-Πρετεντέρη, η οποία είδε το σπίτι της να γκρεμίζεται και για δύο χρόνια λάμβανε το επίδομα ενοικίου, μιλώντας αποκλειστικά στο efimeridakefalonia.gr, τόνισε ότι ζει σε απίστευτα κακές συνθήκες, αφού δεν έχει πληρώσει το ενοίκιό της για έναν χρόνο.

«Είμαι άρρωστη γυναίκα, αφού πάσχω από δύσπνοια και είμαι αναγκασμένη να ζω με φάρμακα και με μηχανήματα υποστήριξης. Η σύνταξή μου είναι μόλις 420 ευρώ και με αυτά τα χρήματα δεν μπορώ να πληρώσω το ενοίκιό μου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σεισμοί του 2014 μου γκρέμισαν το σπίτι μου και βρέθηκα σε μια νύχτα στον δρόμο. Ευτυχώς ο σπιτονοικοκύρης μου είναι άνθρωπος που καταλαβαίνει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σήμερα, αύριο ή μεθαύριο δεν θα με πετάξει στον δρόμο, αφού δεν του πληρώνω το ενοίκιο.

Επισκέφτηκα πολλές φορές το Ταμείο Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων στο Ληξούρι, αλλά ποτέ δεν πήρα συγκεκριμένη απάντηση. Επισκέφτηκα επίσης τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση, αλλά αυτός φάνηκε να με κοροϊδεύει με τις απαντήσεις που μου έδινε.

Κάνω έκκληση σε όλους τους Φορείς ότι αν δεν βρεθεί λύση θα καταντήσω στον δρόμο. Το πρόβλημα υγείας που με ταλαιπωρεί εδώ και δύο χρόνια έχει επιδεινώσει την καθημερινότητά μου. Ζητώ βοήθεια για να ζήσω με αξιοπρέπεια τα υπόλοιπα χρόνια που θα μου χαρίσει ο Θεός».

Πηγή: efimeridakefalonia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης