Στο μικρό νεκροταφείο του χωριού του, τον Μόλυβο της Λέσβου, και λίγα μέτρα από τον τάφο του Ηλία Βενέζη ετάφη χθες ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, γνωστός αγωνιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του αντιδικτατορικού αγώνα μέσα από τις γραμμές του «Ρήγα Φεραίου», Σταύρος Τσακυράκης.

Ο Στ. Τσακυράκης άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου, στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπου επέλεξε, διαισθανόμενος τον θάνατό του, να επιστρέψει για να πεθάνει.
Ο Σταύρος Τσακυράκης «έφυγε» στα 67 του χρόνια έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στην εκκλησία της γειτονιάς όπου μεγάλωσε, στην Αγία Κυριακή του Μολύβου, ενώ παρών σε αυτήν ήταν ο Σταύρος Θεοδωράκης από το «Ποτάμι», του οποίου υπήρξε υποψήφιος ευρωβουλευτής το 2014.

Επίσης, παρέστησαν ο δήμαρχος Αθηναίων και προσωπικός του φίλος Γιώργος Καμίνης, ο πρώην βουλευτής Λέσβου και υπουργός Νίκος Σηφουνάκης, δεκάδες φίλοι και παλιοί σύντροφοί του, αλλά και συνάδελφοί του από τον χώρο της νομικής επιστήμης, ανάμεσά τους πολλοί φοιτητές του.

Ένας από αυτούς ο σημερινός αναπληρωτής καθηγητής της Νομικής Αθηνών, ο Αντώνης Καραμπατσός, αποχαιρέτησε «τον άνθρωπο που τους δίδαξε με το βλέμμα και τη σιωπή του», αυτόν «που τους έμαθε ότι συνυπάρχουμε γιατί μας συνδέει μια κοινότητα αξιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης