Της Άντζελας Πεΐτση

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, καθώς παραμένει άλυτο το καίριο θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με συνθήματα κατά της κυβέρνησης, όπως «με το έτσι και το θέλω καταντήσατε τη χώρα μας μπ@@ρδελ@» και «πουλάτε το νερό, πουλάτε τη ΔΕΗ, στο τέλος θα πουλήσετε τον Πύργο τον Λευκό», το σύνολο των εργαζομένων στον Οργανισμό διαδήλωσε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Νωρίτερα πραγματοποίησαν γενική συνέλευση και αποφάσισαν ομόφωνα τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

Οι εργαζόμενοι κατηγορούν τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη πως συνομιλεί μαζί τους μόνο διά αλληλογραφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επερώτηση για το θέμα του ΟΑΣΘ κατέθεσε πριν από δύο μέρες προς τον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης και αναμένει τη σχετική απάντηση από την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης μιλώντας στο zougla.gr δήλωσε: «Δεν πήραμε καμία απάντηση από τον κ. Σπίρτζη. Μόνο διά αλληλογραφίας συμμετέχει στο πρόβλημα των εργαζομένων και των επιβατών του Νομού Θεσσαλονίκης.

»Κατά τη σημερινή γενική συνέλευση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους. Σήμερα δίνουμε τη δυναμική παρουσία μας και λέμε: ”Τώρα αρχίζει η απεργία στον ΟΑΣΘ”. Έως σήμερα ήμασταν απέναντι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών.

»Όμως, η κυβέρνηση δεν έχει δώσει πραγματικά δείγματα στήριξης προς τους εργαζομένους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης