Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου ενδέχεται να προωθηθούν οι ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ο κ. Κουτρουμάνης ενημέρωσε ότι μόλις προ ολίγου ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για το θέμα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και υπήρξε θετική εξέλιξη ως προς τις προτεινόμενες από την κυβέρνηση ρυθμίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως εκ τούτου υπάρχει πλέον η δυνατότητα να προχωρήσει η δέσμη των ρυθμίσεων για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες.

Υπενθυμίζεται ότι οι ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά είχαν κατατεθεί ως άρθρα στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και αποσύρθηκαν στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή από τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη, προκειμένου να συνεχισθεί η συζήτηση με την τρόικα.

Μεταξύ αυτών προέβλεπαν ότι τραπεζικοί λογαριασμοί ύψους μέχρι 2.000 ευρώ δεν μπορούν να κατασχεθούν για χρέη προς τις τράπεζες και στις ρυθμίσεις των υπερχρεωμένων εντάσσονταν και έμποροι και επαγγελματίες μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μόνο πρόσκομμα που τίθεται είναι ότι απόψε η Βουλή ολοκληρώνει τις εργασίες της κι έτσι ο κ. Κουτρουμάνης ενημέρωσε ότι κατόπιν συνεννόησης με το γραφείο του πρωθυπουργού μπορεί να προωθηθεί πράξη νομοθετικού περιεχόμενου έτσι ώστε η δέσμη των μέτρων να αποκτήσει ισχύ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης