Κραυγές αγωνίας από τους απεργούς πείνας στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας αποτελούν τα ηχητικά ντοκουμέντα που δημοσιεύει η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή. Τρεις μετανάστες μίλησαν στην ΚΕΕΡΦΑ χθες, 17η Νοεμβρίου, για τις τριτοκοσμικές συνθήκες κράτησής τους, ενώ έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για την έλλειψη φαρμάκων εντός του ιδρύματος.

Μεταξύ άλλων, καταγγέλλουν ότι ήδη πολλοί είναι οι κρατούμενοι που έχουν πεθάνει διότι δεν τους παρασχέθηκαν εγκαίρως τα φάρμακα που είχαν ανάγκη. Παράλληλα καταγγέλλουν την κακή μεταχείρισή τους από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Mας βρίζουν και μας φωνάζουν συνέχεια και πολλά παιδιά έχουν καθίσει εδώ 25 μήνες, 26 μήνες για χαρτιά… Έτσι χωρίς λόγο» αναφέρει ένας από τους καταγγέλλοντες.

«Υπάρχουν εδώ παιδιά που έχουν μείνει δύο χρόνια. Έχει πεθάνει ένας από το Μπαγκλαντές και ένας Πακιστανός. Πάμε στον γιατρό… και μας εξετάζει μετά από δέκα ημέρες. Τα παιδιά εδώ έχουν πολλά προβλήματα. Ούτε φαγητό μας δίνουν καλό, ούτε γιατρό έχουμε. Μας έχουν βάλει σαν τα πρόβατα εδώ μέσα και δεν μας προσέχει κανείς…» κατήγγειλε ένας δεύτερος μετανάστης, μιλώντας στην ΚΕΕΡΦΑ.

Ένας ακόμη κρατούμενος που μίλησε μέσα από το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας έκανε επίσης λόγο για άθλιες συνθήκες κράτησης: «Το φαγητό είναι σκουπίδια, όλα τα παιδιά είναι άρρωστα. Ένα παιδί από το Μπαγκλαντές και ένα από το Πακιστάν πέθαναν, η αστυνομία το γνωρίζει…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης