Απογοητευτικά είναι τα πρώτα στοιχεία για τον αριθμό των επιχειρήσεων στην Π.Ε. Ξάνθης που μετά τη μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 13% προχώρησαν και σε αντίστοιχη μείωση των τιμών τους.

Μέχρι στιγμής και ενώ συμπληρώθηκαν τρεις εβδομάδες εφαρμογής του νέου μέτρου μείωσης του ΦΠΑ μόλις τέσσερις επιχειρήσεις στην Ξάνθη μείωσαν τις τιμές τους και προχώρησαν στην προμήθεια του ειδικού σήματος το οποίο και τοποθέτησαν έξω από τα καταστήματά τους. Πρόκειται για δύο καφετέριες και δύο εστιατόρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους επιχειρηματίες της περιοχής που παίρνουν τηλέφωνο και ζητούν να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις ώστε να λάβουν το ειδικό σήμα μείωσης τιμών» σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου, εξηγώντας πως λόγω των διακοπών που μεσολάβησαν αρκετοί ήταν αυτοί που δεν προμηθεύτηκαν το ειδικό σήμα και θα τα πράξουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Στην Ξάνθη το ειδικό σήμα χορηγείται από την ΟΕΒΕΞ ενώ για να τα λάβει κάποια επιχείρηση πρέπει να πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις προσκομίζοντας τον παλιό και τον νέο κατάλογο τιμών της από τον οποίο θα προκύπτει μείωση της τάξεως του 5% και άνω.

Σύμφωνα με τα πανελλαδικά στοιχεία μόλις 2 στους 10 καταστηματάρχες μείωσαν τις τιμές ενώ τα στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ, δείχνουν ότι από τους 70.000 ιδιοκτήτες εστιατορίων σε όλη την Ελλάδα μόνο οι 15.000 προχώρησαν σε μείωση τιμών και προμηθεύτηκαν το ειδικό σήμα, δηλαδή το 21,4% του συνόλου των επιχειρήσεων.

Από την πλευρά τους αρκετοί επιχειρηματίες αναφέρουν πως δεν είχαν προχωρήσει σε αύξηση τιμών όταν ο ΦΠΑ αυξήθηκε στο 23% και ως εκ τούτου δεν συντρέχουν πλέον λόγοι για μείωση των τιμών τους και αλλαγή των τιμοκαταλόγων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: thrakitoday.com
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης