Μπαράζ συμπλοκών και αντιποίνων μεταξύ 20χρονου Χρυσαυγίτη και Αριστερών σημειώθηκε τις τελευταίες μέρες στην Ξάνθη, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του XantniPress.gr, ενώ ουσιαστικά, αποκαλύπτεται και ο χαρακτήρας των συμπλοκών που σημειώθηκαν τις τελευταίες βραδιές στην Ξάνθη.

Το μπαράζ ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης σε κατάστημα της οδού Ορφέως στην Ξάνθη. Εκεί ομάδα ανθρώπων που βρίσκονται σε αντιφασιστικό χώρο συνεπλάκη με οπαδό της Χρυσής Αυγής, ο οποίος θεωρήθηκε ότι τους προκάλεσε πηγαίνοντας στο στέκι τους. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ο οπαδός της ΧΑ ενώ οι διαφορές φαίνεται ότι υπήρχαν από το παρελθόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια βραδιά και σε ένδειξη αντιποίνων ο νεαρός – που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές- βρήκε στέλεχος του αναρχικού χώρου, στον οποίο επιτέθηκε τραυματίζοντάς τον ελαφρά. Μετά το πέρας των επιθέσεων που έγιναν και των επεισοδίων, δεν έγιναν συλλήψεις καθώς δεν υπήρξαν μηνύσεις ενώ έγιναν συστάσεις από την Αστυνομία το θέμα να λήξει, αφού τα χτυπήματα ήταν αμοιβαία.

Nέα επίθεση σε νεαρούς στην πλατεία Αντίκα

Όμως ο νεαρός φαίνεται πως δεν αρκέστηκε σε αυτό. Το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Αντίκα επιτέθηκε σε νεαρούς – κατά μία πληροφορία ανήλικους- τραυματίζοντας δύο από αυτούς. Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τους περαστικούς και καταγγέλθηκε και από τους γονείς ενώ το πρωί του Σαββάτου ο νεαρός συνελήφθη με τη κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης και παραμένει κρατούμενος μέχρι να οδηγηθεί στην Εισαγγελία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο νεαρός οπαδός της Χρυσής Αυγής παραδέχεται τις πράξεις του και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προαναγγέλλει ότι θα πράξει το ίδιο όταν του ξαναδοθεί ευκαιρία ! Η υπόθεση προκαλεί προβληματισμό γιατί ο νεαρός είχε κατηγορηθεί για τη γνωστή υπόθεση της επίθεσης σε μέλη της ΚΝΕ το Φθινόπωρο στο Κολυμβητήριο της Ξάνθης και συνεχίζει να έχει προβλήματα με το νόμο. Παρότι τότε η υπόθεση είχε στοιχεία σχολικών διαφορών, η νέα υπόθεση φέρει στοιχεία πολιτικής βίας.

ΠΗΓΗ: Xanthipress.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης