Στην ανάκαμψη της βιομηχανίας, στις προσπάθειες για την αποκατάσταση της χαμένης της αξιοπιστίας αλλά και στους υψηλούς στόχους που έχει θέσει η νέα διοίκηση και η κυβέρνηση αναφέρθηκε ο πρόεδρος της εταιρείας Χρήστος Ρώσσιος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού -Μακεδονικού Πρακτορείου «Πρακτορείο 104,9 fm».

Ο κ. Ρώσσιος σχολίασε την έναρξη της λειτουργίας του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), από την περασμένη Δευτέρα, στο Πλατύ Ημαθίας και από τις 25 Σεπτεμβρίου της μονάδας στην Ορεστιάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στο Πλατύ ξεκινήσαμε, πιστεύω ότι μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει ο τεμαχισμός των ζαχαρότευτλων και η παραγωγή της φετινής ζάχαρης. Στην Ορεστιάδα, το καμίνι θα μπει σε κίνηση στις 25 Σεπτεμβρίου, στις 28 με 29 Σεπτεμβρίου θα μπουν ζαχαρότευτλα» είπε ο πρόεδρος της ΕΒΖ και επισήμανε ότι οι μελλοντικοί στόχοι για τη Βιομηχανία δεν περιορίζονται μόνο στην επαναλειτουργία μονάδων αλλά στην επέκταση σε νέα προϊόντα.

«Του χρόνου στόχος μας είναι να λειτουργήσει και το εργοστάσιο των Σερρών. Και σκοπεύουμε εκτός από τα ζαχαρότευτλα να κάνουμε επέκταση δραστηριοτήτων και να παράγουμε παρόμοια προϊόντα όπως φρουκτόζη. Θέλουμε να βοηθήσουμε κι άλλες παραγωγές που βρίσκονται σε δυσχερή θέση. Στο εργοστάσιο των Σερρών, αν κατορθώσουμε και κάνουμε μετατροπές μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, μπορούμε να παράγουμε φρουκτόζη. Θεωρώ ότι το 2018 θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την πρώτη κυκλοφορία. Θα αξιοποιήσουμε την καλλιέργεια του καλαμποκιού που είναι και αυτή σημαντική καλλιέργεια για τη χώρα μας» τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΕΒΖ αναφέρθηκε στο «κενό διοίκησης και λειτουργίας τα τελευταία χρόνια» και στη νομική εμπλοκή παλαιότερων διοικήσεων, τονίζοντας ότι ξεκινά μία νέα εποχή για τη βιομηχανία που στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, στην παραγωγή ποιοτικής ελληνικής ζάχαρης, στην εξαγωγική δραστηριότητα αλλά και στην ενίσχυση των τευτλοπαραγωγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ελπίζω σταδιακά να φτάσουμε στο σημείο να καλλιεργούμε 500 χιλιάδες στρέμματα τεύτλων, έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες της ελληνικής αγοράς και να αρχίσουμε ξανά την εξαγωγική μας δραστηριότητα, αντί να είμαστε μία χώρα που είναι ελλειμματική και σε αυτό το προϊόν. Ένα προϊόν που έθρεψε γενιές και γενιές τευτλοκαλλιεργητών και τελευταία είχαν βρεθεί σε απόγνωση» επεσήμανε.

«Ελπίζω του χρόνου να ξεπεράσουμε τα 100 χιλιάδες στρέμματα και να φτάσουμε σταδιακά σε αυτό το επίπεδο που θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο για τη λειτουργία της βιομηχανίας και για τη χώρα μας» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΕΒΖ.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι τευτλοκαλλιεργητές θα εξοφληθούν για την εφετινή παραγωγή και για παλιές οφειλές έως το τέλος του 2016. «Εμείς κατορθώσαμε να μειώσουμε περίπου στο 18% τα χρέη της βιομηχανίας προς τους τευτλοκαλλιεργητές για το 2015 και για την εφετινή χρονιά ελπίζουμε μέχρι το τέλος του 2016 να έχουν εξοφληθεί» τόνισε.

Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ύστερα από πολλά χρόνια συμμετέχει εφέτος με περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Περιμένουμε τους επισκέπτες, θέλουμε να τους ενημερώσουμε για τους στόχους μας και για ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα» κατέληξε ο κ. Ρώσσιος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Επίσημα δόθηκε το «πράσινο φως» στο σχέδιο διάσωσης της ΕΒΖ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης