Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στις 18.00 το απόγευμα στον χώρο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Τύλισο του Ηρακλείου Κρήτης, θα γίνει αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) αποτελούν θεσμό και βασικό πυλώνα της διά βίου μάθησης στην Ελλάδα. Παρέχουν τη δυνατότητα σε πολίτες 18 ετών και άνω (ή σε πολίτες που συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους μέχρι τις 31-12-2012), οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με απολυτήριο Γυμνασίου (Νόμος 2525/1997, άρθρο 5).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ΣΔΕ συνθέτουν ένα ευέλικτο καινοτομικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διαμορφώνεται με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες των εκπαιδευομένων και δίνει έμφαση στην ενεργή συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το πρόγραμμα διαρκεί 18 μήνες (δύο σχολικά έτη) και η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται τις απογευματινές ώρες (25 ώρες την εβδομάδα) από τις 17.00 έως τις 21.00. Οι εγγραφές για τον Α΄ Κύκλο σπουδών έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται μέχρι 10 Νοεμβρίου, καθημερινά 18.00 – 20.00.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

Απολυτήριο Δημοτικού (ή βεβαίωση εγγραφής στο Γυμνάσιο), πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης & πιστοποιητικό γέννησης, φωτοτυπία αστυνομικού δελτίου ταυτότητας, αίτησης εγγραφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες: 2810 831145 – http://sde-irakl.ira.sch.gr – sdeher@sch.gr

Πηγή: cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης