Ένα βίντεο διάρκειας τριών λεπτών με τον τίτλο «Όλος ο κόσμος σε ένα Νησί» (Naxos: A World to Experience) και πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Λευτέρη Ελευθερίου, ξεφεύγει από το συνηθισμένο κυκλαδίτικο μοτίβο «ήλιος και θάλασσα» και παρουσιάζει έναν ζωντανό κόσμο εμπειριών. Η ξενάγηση ξεκινά με αναφορές και εικόνες της Νάξου: από τα αρχαιολογικά της μνημεία, τα βυζαντινά μοναστήρια και εκκλησίες, στην γαστρονομία και την τοπική βιομηχανία προϊόντων, καταλήγοντας στα Διονυσιακά μυστήρια, το παραδοσιακό Καρναβάλι και την πειρατική ιστορία του Αιγαίου.

Το σενάριο είναι του Λευτέρη Ελευθερίου, ο οποίος υποδύεται και τους περισσότερος από τους ρόλους. Πρωταγωνιστής είναι ένας ξένος τουρίστας, ο οποίος ξυπνά σε μια αμμώδη παραλία της Νάξου και ξεκινά μια περιπετειώδη περιήγηση του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τουρίστας προσεγγίζεται από διάφορους χαρακτήρες μεταδίδοντας στον θεατή μια σειρά από εμπειρίες μυστηριώδεις και συνάμα απρόσμενες. Ένας Άραβας δείχνει προς την πλούσια αμμώδη παραλία. Ένας μοναχός ξεπροβάλει από μια παλιά βυζαντινή εκκλησία και του προσφέρει ελιές. Ο ήρωας μεταφέρεται σε μία ζούγκλα όπου ένας Αζτέκος του δίνει μια αρχαία ανάγλυφη πλάκα.

Στη συνέχεια βρίσκεται σε μια κοιλάδα που θυμίζει γαλλική επαρχία όπου ένας Γάλλος σερβιτόρος του σερβίρει ντόπιο κρασί και τυρί. Περιδιαβαίνει τα σοκάκια ενός μεσαιωνικού κάστρου όπου συναντά Διονυσιακές φιγούρες και γυναίκες με ενδυμασία καρναβαλιού. Όλα δρουν μεταφορικά για τον κόσμο των εμπειριών που περιμένουν τον επισκέπτη στη Νάξο, υπογραμμίζοντας παράλληλα το διεθνές ενδιαφέρον του νησιού.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης