Με πορεία διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 το απόγευμα στους κεντρικούς δρόμους του Παρανεστίου και η οποία θα καταλήξει στην πύλη του στρατοπέδου «Πανταζόπουλου», θα απαντήσει η τοπική κοινωνία του ακριτικού χωριού στην απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μετατρέψει, μέσα σε μία νύχτα, το εγκαταλειπόμενο στρατόπεδο σε προσωρινό κέντρο φύλαξης μεταναστών.

Ο αντιδήμαρχος Παρανεστίου, Μιχάλης Παρλόγλου, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ τονίζει ότι η τοπική κοινωνία είναι αναστατωμένη και οι Αρχές εξοργισμένες με την απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου να μεταφέρει σε ένα στρατόπεδο που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού παράνομους μετανάστες, χωρίς νωρίτερα να υπάρχει ενημέρωση ή προσυνεννόηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παρλόγλου υπογραμμίζει ότι από τα ξημερώματα της Παρασκευής μέχρι το βράδυ του Σαββάτου μεταφέρθηκαν σταδιακά στο στρατόπεδο περισσότεροι από 200 παράνομοι μετανάστες. Ο αντιδήμαρχος σημειώνει, μάλιστα, ότι από το πρώτο βράδυ έγινε αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, καθώς οι οικογένειες, τα σπίτια των οποίων βρίσκονται περιμετρικά του στρατοπέδου, ξενύχτησαν, αφού επικρατούσε μεγάλη οχλαγωγία και φασαρία στο εσωτερικό του στρατοπέδου από τους μετανάστες.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης