Με σύμμαχο τον καλό καιρό μικροί και μεγάλοι φόρεσαν τις στολές τους και ξεχύθηκαν στους δρόμους της Ξάνθης το μεσημέρι της Παρασκευής στο πλαίσιο της παιδικής παρέλασης.

Οι μαθητές των σχολείων της Ξάνθης, με ευθύνη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και υπό το διαρκές βλέμμα των διοργανωτών, συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι της Παρασκευής επί της οδού 28ης Οκτωβρίου λίγο πριν την πλατεία Ελευθερίας. Ξυλοπόδαροι, κλόουν ζογκλέρ και 50 πουλιά κούκλες πλαισίωναν μικρούς και μεγάλους δίνοντας τον ρυθμό. Κρατώντας διακριτικά των σχολείων τους οι μαθητές κατευθύνθηκαν προς την Κεντρική Πλατεία της πόλης, όπου στήθηκε ξέφρενο πάρτι με διαδραστικά παιχνίδια, μουσική, δώρα και εκπλήξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την παράσταση έκλεψε ένα άρμα, το οποίο προπορευόταν των καρναβαλιστών και είχε θέμα την παιδική κακοποίηση. Το βράδυ του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί η καθιερωμένη νυχτερινή παρέλαση, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέλαση της Αποκριάς με τη συμμετοχή χιλιάδων καρναβαλιστών.

Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται μια τέτοιου είδους εκδήλωση στο πλαίσιο των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών Ξάνθης, ενώ αρχικά αυτή επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την περασμένη Κυριακή το πρωί, ωστόσο λόγω κακοκαιρίας είχε αναβληθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: thrakitoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης