Επενδύσεις σε υποδομές, της τάξης των 25-50 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μέχρι και 2000-4000 θέσεις εργασίας στην τοπική οικονομία σε μια πενταετία, ενδέχεται να πραγματοποιήσει στο δίκτυο ύδρευσης της Θεσσαλονίκης η γαλλική εταιρεία «Suez Environment», εάν τελικά περιέλθει σε αυτήν το 51% της ΕΥΑΘ Α.Ε..

Συγκεκριμένα, η εταιρεία που διεκδικεί το 51% σε κοινοπραξία με την επιχείρηση «Άκτωρ», θα πρέπει στην επόμενη πενταετία να χρηματοδοτήσει επενδύσεις σε υποδομές, οι οποίες δεν θα ανήκουν σε αυτήν, αλλά στην ΕΥΑΘ Παγίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τάξη μεγέθους των συνολικών επενδύσεών της στο εν λόγω χρονικό διάστημα θα είναι συγκρίσιμη με την αξία της ΕΥΑΘ Α.Ε. στο χρηματιστήριο, ενώ θα πρέπει να καταβληθεί και τίμημα για την απόκτηση του 51% των μετοχών.

Στη φάση αυτή, η εταιρεία -σε συνεργασία με χρηματοοικονομικό σύμβουλο- μελετά τους όρους της πιθανής σύμβασης παραχώρησης και όλα τα στοιχεία, που συγκέντρωσε το τελευταίο χρονικό διάστημα για το δίκτυο της ΕΥΑΘ και τις απαιτούμενες επενδύσεις. Η αξιολόγησή της, η οποία θα καθορίσει και το τελικό ύψος των επενδύσεων, αναμένεται να ολοκληρωθεί την προσεχή Άνοιξη, ώστε να κατατεθεί η πρότασή της, όπως γνωστοποίησε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στη Θεσσαλονίκη, η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της Suez Environment για το νερό στην Ευρώπη, Νταϊάν Ντ’ Αράς (Dianne D’ Arras). Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι θεωρεί τη μετοχή της ΕΥΑΘ υπερτιμημένη.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης