Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα των Ενεργών Πολιτών Λάρισας για βοήθεια στους πρόσφυγες υπήρξε άμεση.

Καθημερινά στη Στέγη Αλληλεγγύης δεκάδες πολίτες μεταφέρουν τρόφιμα, ρουχισμό, κουβέρτες, είδη ατομικής υγιεινής κι άλλα χρήσιμα είδη για τους δοκιμαζόμενους από τον πόλεμο πρόσφυγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας, οι χώροι της Στέγης δεν επαρκούν πλέον και έπειτα από αναζήτηση ημερών για έναν νέο χώρο πιο άνετο για τη μεταφορά και ταξινόμηση των αντικειμένων τελικά παραχωρήθηκε ένα υπόγειο γκαράζ στο ΚΑΠΗ Αγ. Κωνσταντίνου του δήμου, που βρίσκεται στη συμβολή των δρόμων Ηρώων Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου (Πολυϊατρείο).

Το Σάββατο επισκέφτηκαν την πόλη ενήλικες πρόσκοποι από όλα τα μέρη της Ελλάδας, προκειμένου να λάβουν μέρος σε ένα πρόγραμμα σχετικό με την εκπαίδευσή τους. Ενημερώθηκαν για τη φιλοξενία των προσφύγων και θέλησαν να συνδράμουν στο έργο της μεταφοράς. Χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας και μία εξ αυτών επισκέφτηκε τη Στέγη Αλληλεγγύης με σκοπό να ενώσει τις δυνάμεις της μαζί με τους εθελοντές των Ενεργών Πολιτών Λάρισας για τη φόρτωση και μεταφορά των ρούχων στον νέο χώρο.

«Καλούμε όλους όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν να καλέσουν στα τηλέφωνα της Στέγης Αλληλεγγύης 2413 011972 / 6955949465, δηλώνοντας μέρα και βάρδια. Η αποθήκη θα είναι ανοιχτή για τη διαλογή των ρούχων : Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη το πρωί 10 – 12 και το απόγευμα 5-7. Μαζί μπορούμε περισσότερα και καλύτερα!» αναφέρουν οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας σε ανακοίνωσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης