Μια πιθανά αυξημένη έκλυση θείου στο νερό που αναβλύζει από τις ιαματικές πηγές της Λίμνης Καϊάφα, φαίνεται να περιόρισε το οξυγόνο και να σκότωσε μαζικά τα ψάρια στο κανάκι που βρίσκεται κοντά στις πηγές. Αυτή είναι μια πρώτη εκτίμηση του καθηγητή Ιχθυολογίας και Θαλάσσιας Οικολογίας, Κωνσταντίνου Κουτσικόπουλου, που χθες πραγματοποίησε μετρήσεις στο χώρο συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, τα στελέχη της ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας και το διευθυντή των Λουτρών κ. Λευκαδίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καθηγητής με τους συνεργάτες του ακολούθησαν όλη τη διαδρομή του καναλιού, οπου δεν υπήρχαν ίχνη ζωής στα ψάρια, Φτάνοντας στο ύψος οπου τα νερά της πηγής πέφτουν στο κανάλι διαπίστωσαν πως πέρα από αυτό υπήρχαν κοπάδια ψαριών που κινούνται χωρίς κάποια συμπτώματα.

Πέρα από την αρχική εκτίμηση θα αναλυθούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και θα υπάρξουν σαφείς απαντήσεις για το θέμα. Πιθανό είναι δε, το φαινόμενο να δημιουργείται και λόγων των καιρικών συνθηκών καθώς φέτος βιώνουμε έναν αρκετά βαρύ χειμώνα με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνο που παρατηρήθηκε είναι πως τα νερά στην πηγή που βρίσκεται σε απόσταση από το υδροθεραπευτήριο, αναβλύζουν σε μεγαλύτερες ποσότητες από ότι στο παρελθόν.

ΠΗΓΗ: ilialive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης