Ενθουσιασμένοι δήλωσαν οι 17 ευρωβουλευτές της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την ξενάγησή τους στο νησί της Σπιναλόγκας. Οι ευρωβουλευτές πήραν το καραβάκι για το νησί και δεν ήθελαν να φύγουν, καθώς η ατμόσφαιρα της Σπιναλόγκας τούς μάγεψε. Δεν ήταν όμως μόνο το νησί που τους «κέρδισε», ήταν και η ξενάγηση στην Ελούντα και την Πλάκα, αλλά κυρίως η φιλοξενία των ντόπιων.

Η επίσκεψη των μελών της επιτροπής, που ξεκίνησε χθες, συντελεί στην ώθηση στον ελληνικό τουρισμό, καθώς οι τοπικοί φορείς επιθυμούν να δείξουν στους ευρωβουλευτές το καλύτερο «πρόσωπο» της Κρήτης, ώστε στη συνέχεια αυτοί να αποτελέσουν… πρεσβευτές διαφήμισης του νησιού στις χώρες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιτροπή, η οποία έχει ως επικεφαλής τον Βρετανό πρόεδρό της, Μπράιαν Σίμπσον, και αποτελείται από 17 ευρωβουλευτές από την Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Ρουμανία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ισπανία, τη Μάλτα και την Ελλάδα, αναμένεται να ασχοληθεί με μια σειρά θεμάτων για την ανάπτυξη και την αναγέννηση του τουρισμού.

Κατά τη συνεδρίασή της, η επιτροπή θα συζητήσει θέματα τουρισμού, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μιας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής για τον τουρισμό, όπως αυτή προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λισαβόνας.

Ο ευρωβουλευτής κ. Δανέλλης, από την πλευρά του, καλωσόρισε τα μέλη της επιτροπής και αναφέρθηκε στα ζητήματα που χειρίζεται. Χαρακτήρισε τον τουρισμό ευρωπαϊκή πολιτική και ανέφερε ότι οι συνάδελφοί του ευρωβουλευτές θα έχουν μια σαφή και προσωπική εικόνα που είναι πάντα χρήσιμη στη διαμόρφωση των πολιτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, έπειτα από επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν στο Ρέθυμνο, στα Ανώγεια και τον Ψηλορείτη, στο λιμάνι Ηρακλείου και στο Ενυδρείο Κρήτης, θα είναι ο παράκτιος, ο φυσιολατρικός, ο γαστρονομικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός, ο τουρισμός κρουαζιέρας και οι μεταφορές.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με τη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με θέμα «Το μέλλον των μεταφορών και του τουριστικού τομέα στην Ευρώπη: η περίπτωση της Ελλάδας».

Πηγή: prismanews.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης