Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με δύο ιστιοφόρα σκάφη στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Η ξαφνική επιδείνωση του καιρού και ο έντονος κυματισμός είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα και στα δύο σκάφη, τα οποία χτυπούσαν δυνατά στην προβλήτα του λιμανιού, ενώ κινδύνευσαν να παρασυρθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως έγινε γνωστό, όλοι οι κυβερνήτες σκαφών που ήταν ελλιμενισμένα στο λιμάνι της Ερμούπολης, ενημερώθηκαν χθες από το Λιμεναρχείο Σύρου για την επιδείνωση του καιρού και τους ζητήθηκε να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Τα περισσότερα σκάφη άλλαξαν θέση στο λιμάνι ενώ άλλα αναχώρησαν από την Σύρο, ωστόσο τα δύο συγκεκριμένα παρέμειναν στο λιμάνι.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο καιρός παρουσίασε σημαντική επιδείνωση με ισχυρούς Νοτιάδες, προκαλώντας έντονο κυματισμό εντός του λιμένα. Και τα δύο σκάφη ουσιαστικά εγκλωβίστηκαν και αφέθηκαν στη μανία του ανέμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν λιμενικοί, ο πλοίαρχος του επιβατικού πλοίου Aqua Jewel και πολλοί εθελοντές, όπου προσπάθησαν να βοηθήσουν την κατάσταση.

Μετά από συνεχιζόμενες προσπάθειες, το ένα ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε από τη λάντζα των λεμβούχων Σύρου -που με τη σειρά τους βοήθησαν σημαντικά να στεφθεί με επιτυχία η επιχείρηση- κα μεταφέρθηκε στο χώρο της μαρίνας, στα Λαζαρέτα.

Το δεύτερος σκάφος κατόρθωσε με τους χειρισμούς του κυβερνήτη του να μεταβεί κι αυτό στη μαρίνα για ασφαλές αγκυροβόλιο.

Πηγή: cyclades24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης