Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Αίσια εξέλιξη που φέρνει το διπλωματικό θρίλερ πιθανότατα λίγες ημέρες πριν το… ευτυχισμένο τέλος, σχετικά με την αγωνιώδη περιπέτεια μιας 38χρονης Ελληνίδας, που «απέδρασε» από το Ιράν και κατέφυγε στην Άγκυρα, προκειμένου να ξεφύγει από τον σύζυγό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το ρεπορτάζ:

Έπειτα από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις 2,5 και πλέον μηνών, με τη μάνα και το 3,5 ετών παιδί της να παραμένουν «αιχμάλωτοι» στην Άγκυρα μην μπορώντας να επιστρέψουν στην Ελλάδα, μετά το ρεπορτάζ του zougla.gr και τις εκκλήσεις της μητέρας της, υπήρξε κινητοποίηση από την Προεδρία της Δημοκρατίας σχετικά με το ζήτημα, που επέφερε και τη θετική εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, η λύση που προκρίθηκε ήταν το ταξίδι της 38χρονης Ανθούλας Πουργιανού στην Ελλάδα και η προσωρινή φιλοξενία του παιδιού της σε φίλους της στην Άγκυρα. Η 38χρονη, που πάτησε ελληνικό έδαφος μετά από 6 χρόνια, πλέον έχει κινήσει τη διαδικασία «νομιμοποίησης» και «αναγνώρισης» του παιδιού της, και αν δεν υπάρξει οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή, σε λίγες ημέρες θα είναι δυνατό να ταξιδέψει και το ίδιο από την Άγκυρα στην Αθήνα.

Όχι όμως με τη συνοδεία της μητέρας του, καθώς οι τουρκικές Αρχές εξέδωσαν απαγόρευση εισόδου στη χώρα για την ίδια, καθώς δεν είχε δηλωθεί η άφιξή της -λόγω φυσικά του γεγονός ότι το ταξίδι τους από το Ιράν στην Τουρκία έγινε με μη τυπικό τρόπο!

Η Ανθούλα Πουργιανού με τον γιο της, σε παλαιότερη φωτογραφία

Ακούστε πώς περιγράφει η Ανθούλα Πουργιανού την εξέλιξη αυτή και το τι μέλλει γενέσθαι με το ταξίδι του γιου της:

Η μητέρα της, Ευαγγελία Μερεντίτη, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία ευχαριστεί την Προεδρία της Δημοκρατίας για την αποτελεσματική παρέμβαση: 

Διαβάστε την πρώτη δημοσίευση του θέματος:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης