Κλειστό για πάνω από δύο ώρες παρέμεινε το κέντρο της Χίου, εξαιτίας της διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων του νησιού, ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων τους πανελλαδικά.

Ξεκινώντας με αυτοκινητοπομπή από τον περιφερειακό δρόμο της πόλης, κτηνοτρόφοι, μελισσοπαραγωγοί αλλά και αγρότες, κατέληξαν μπροστά στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου, εκεί όπου έδεσαν στην είσοδο του κτιρίου τρεις τράγους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το υπό ψήφιση ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είμαστε κλέφτες»

Σε δηλώσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο, που όπως είπαν αποτελεί ταφόπλακα για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά.

«Δουλεύουμε όλο το χρόνο για να έρθει το κράτος να μας πάρει τα ¾ του κόπου μας. Μας λένε κλέφτες και απατεώνες για τις επιδοτήσεις. Να μας πουν όμως ποιοι τα πήρανε, γιατί εμάς δεν μας έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ. Μπήκαμε σε προγράμματα βιολογικής καλλιέργειας και βιολογικής κτηνοτροφίας, μπήκαμε σε προγράμματα νέων αγροτών και δεν έχουμε δει ούτε ένα ευρώ εδώ και χρόνια», ανέφεραν οι ίδιοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κτηνοτρόφοι διαδήλωσαν με τράγους και κατσίκες στην Απλωταριά.

Πηγή: politischios.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης