Περιστατικό ξυλοδαρμού σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης πλησίον της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Σαρωνικού που βρίσκεται στην Ανάβυσσο.

Όπως κατήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρίου και μέλος του ΠΑΜΕ ενώ διέρχονταν από το σημείο αντιλήφθηκε μια ομάδα περίπου 10 ατόμων να τον καταδιώκει επειδή τους ενόχλησαν τα τραγούδια που άκουγε στο αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέλη της Χρυσής Αυγής τον ακινητοποίησαν και τον προπηλάκισαν ενώ ένας εξ αυτών τον κτύπησε στο πρόσωπο.

Ο συνδικαλιστής προσέφυγε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα όπου κατέθεσε μήνυση για το περιστατικό. Ακολούθησαν 25 προσαγωγές και μία σύλληψη.

Τα μεσάνυχτα στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα εμφανίστηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος υπέβαλε μήνυση κατά των εμπλεκομένων αστυνομικών για παράβαση καθήκοντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, «αστυνομικοί συνέλαβαν αναίτια μέλος της Χρυσής Αυγής που παρακολουθούσε ομιλία στην Ανάβυσσο. Αστυνομικοί με άνωθεν εντολές και το πρόσχημα ότι μέλος της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε σε κάποιον, απέκλεισαν τα γραφεία της Τ.Ο. Σαρωνικού στην Ανάβυσσο.

Στην συνέχεια και δίχως άδεια εισαγγελέα εισέβαλαν στα γραφεία, ψάχνοντας να βρουν τον δράστη μίας ανύπαρκτης επίθεσης.

Τέλος, έχοντας διαπράξει σωρεία αδικημάτων εις βάρος ενός νομίμου πολιτικού κόμματος προσήγαγαν αναίτια ένα μέλος της Χρυσής Αυγής με το πρόσχημα ότι επιτέθηκε σε κάποιον, την στιγμή που το εν λόγω άτομο ήταν με ντοκουμέντα και μαρτυρίες από τις 19:00 το απόγευμα στα γραφεία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης