Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει στον Άγιο Δημήτριο Λεσινίου λίγα λεπτά μετά τις δέκα το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έκαψε μέχρι στιγμής περίπου 200 στέμματα δασικής έκτασης. Ωστόσο, πλήρη εικόνα θα υπάρχει όταν σβηστεί εντελώς η φωτιά.

Να αναφέρουμε πως η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι 13.30 το μεσημέρι. Στην κατάσβεσή της συμμετείχαν 11 οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου και από όμορες υπηρεσίες με 22 άνδρες, ενεργούσαν ταυτόχρονα 2 καναντέρ και 1 πεζετέλ, ενώ στο σημείο ήταν και υδροφόρες του Δήμου Μεσολογγίου και της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξε το πεζοπόρο τμήμα της ΕΚΑΜ Πατρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας κ.Τέγας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου κ. Κεφαλάς και ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Μαθιόπουλος. Το γεγονός ότι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μετά από επτά τουλάχιστον ώρες μόνο θετικό είναι, ενώ από την πρώτη στιγμή ο αγώνας των πυροσβεστών ήταν τιτάνιος.

ΠΗΓΗ: patrastimes.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης