Γύρω στις 19.00 ξεκίνησαν από την Καμάρα στη Θεσσαλονίκη την πορεία τους μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΥΡΙΖΑ, της εξωκοινουβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστών, που πραγματοποίησα διαδήλωση για την επέτειο της ημέρας της δολοφονίας του ΑλέξανδρουΓρηγορόπουλου.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται από τις 18.00. Στη συνέχεια περίπου 1.500 άτομα κινήθηκαν από την Εθνικής Αμύνης με κατεύθυνση προς την Τσιμισκή και λίγο πριν από τις 20.00 έφτασαν στην Αριστοτέλους. Λίγα λεπτά μετά τις 20.00 κινήθηκαν από την Εγνατία προς την Αντιγονιδών. Η πορεία κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, ενώ στη συνέχεια οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα κινήθηκαν και πάλι προς τα πίσω, από την Αγίου Δημητρίου με κατεύθυνση τα πανεπιστήμια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια και ενώ ως εκείνη τη στιγμή, η πορεία εξελισσόταν ειρηνικά, κάποιοι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα πετώντας πέτρες, ενώ γύρω στις 21.00 πυρπόλησαν κάδους σκουπιδιών προκαλώντας ένταση και επεισόδια στην περιοχή της Καμάρας. Οι άνδρες της αστυνομίας έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και στη συνέχεια τα ματ καταδίωξαν τους διαδηλωτές οι οποίοι διαλύθηκαν στα γύρω στενά και έφτασαν μέχρι την Αγίου Δημητρίου.

Στις 21.48 περίπου 20 άτομα περικυκλώθηκαν στην Καρόλου Ντηλ από άνδρες της ομάδας Ζ και των ΜΑΤ, που τους καταδίωξαν και κατάφεραν τελικά να τους αποκλείσουν σε μία πολυκατοικία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ένα άτομο έχει συλληφθεί στην οδό Κούσκουρα.

Η αστυνομία βρισκόταν σε ετοιμότητα από νωρίς, ενώ στο σημείο παραβρίσκονται και τέσσερις εισαγγελείς σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνουν συλλήψεις. Ήδη πριν ξεκινήσει η πορεία έγιναν προληπτικοί έλεγχοι σε άτομα που κουβαλούσαν ύποπτα σακίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: thousandnews
Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης