Πολύ σημαντική αλλά δύσκολα υλοποιήσιμη χαρακτηρίζει την πρόταση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για παροχή εκκλησιαστικής γης σε νέους ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μητροπολίτης τονίζει ότι: «Υπάρχουν δυσκολίες που προέρχονται από την υφιστάμενη νομοθεσία, γι’ αυτό και ο Μακαριότατος μιλάει για συνδρομή της Πολιτείας. Πρέπει, δηλαδή, να γίνουν τροποποιήσεις στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο όσον αφορά στη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με την ύπαρξη μεγάλων λογαριασμών κληρικών ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος εξήγησε:

«Δεν είναι καθόλου συμβατός ο πλουτισμός, αλλά μέχρι να αποδειχθεί του λόγου το αληθές κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει κανέναν για τίποτα. Μέχρι να επιβεβαιωθεί αν υπάρχει πλουτισμός κάποιων εκκλησιαστικών προσώπων δεν μπορούμε να γίνουμε κατήγοροι κανενός».

Εμφανίστηκε, επίσης, επιθετικός και απέναντι στη δράση της Χρυσής Αυγής σημειώνοντας ότι «δεν μπορούμε να δίδουμε εκκλησιαστικό ή θρησκευτικό κάλυμμα σε πολιτικές οι οποίες δεν σέβονται την ελευθερία, τα θρησκευτικά δικαιώματα, τις διακρίσεις ή απορρίπτουν κάθε διαφορετικό από εμάς άνθρωπο, είτε ιδεολογικά, είτε θρησκευτικά, είτε πολιτικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ακόμη προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο κοινωνίας που δεν είναι συμβατό με το μοντέλο κοινωνίας και ανθρωπίνων σχέσεων που περιγράφονται από τον Χριστό μέσα στο Ευαγγέλιο», συμπλήρωσε.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης