Σε μήνυμα που απέστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενόψει της εθνικής εορτής για την επέτειο της  28ης Οκτωβρίου, το οποίο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη των ηρώων της αντίστασης των Ελλήνων ενάντια στις δυνάμεις του άξονα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.  Επίσης εκτιμά πως ενώ το μήνυμα της εθνικής εορτής είναι διαχρονικό και πάντα επίκαιρο. Φέτος έχει περισσότερη βαρύτητα και αξία, καθώς θα πρέπει οι Έλληνες να θυμηθούν τον αγώνα για τη δημοκρατία και την ελευθερία ενάντια σε φασιστικές ιδεολογίες και ρατσιστικές οργανώσεις.

Πιο αναλυτικά, μίλησε για τους αγώνες των γονιών και των παππούδων μας, οι οποίοι εδραίωσαν με το αίμα τους τα θεμέλια της δημοκρατίας στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια μιλάει για τη χρησιμότητα της διατήρησης της μνήμης των ελληνικών κατορθωμάτων με σκοπό την εξάλειψη φασιστικών μορφωμάτων: «Με τη δύναμη που δίνει η εθνική ενότητα καταπολεμούμε την αναβίωση των φαντασμάτων που αιματοκύλισαν ολόκληρη την Ευρώπη κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και οδήγησαν σε μία τεράστια ανθρωπιστική τραγωδία. Ουδείς δικαιούται να ξεχνά το βαρύτατο τίμημα που πλήρωσε η χώρα μας, με τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και την απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας από τους Γερμανούς ναζί, τους Ιταλούς φασίστες και τους Βούλγαρους συμμάχους του Άξονα.» Επίσης πρόσθεσε: «Η Ελληνική Δημοκρατία δίνει εμπράκτως την απάντηση της κοινωνίας μας απέναντι στην απόπειρα εκφασισμού της και απέναντι στην τεράστια πρόκληση που συνιστά για το Κράτος Δικαίου η εμφάνιση του νεοναζισμού».

Τέλος συσχέτισε τους αγώνες των ηρώων της αντίστασης με τον αγώνα που δίνουν σε καθημερινή βάση, οι εργαζόμενοι και οι δημόσιοι φορείς της χώρας με στόχο την ανάκαμψη και την εξάλειψη της κρίσης: « Η ίδια η ιστορία της χώρας, οι αγώνες, μεταξύ άλλων, των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως και του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, οι επιτυχίες σε αυτές τις προσπάθειες σε όλα τα πεδία, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα στον αγώνα που καθημερινά διεξάγουμε προκειμένου να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες της μεγάλης κρίσης.»

Ο κ. Δένδιας έκλεισε με ένα αισιόδοξο μήνυμα για καλύτερες μέρες: «Με προσήλωση στο συλλογικό όραμα της επιβίωσης του Ελληνισμού, στο πλαίσιο μίας ακμάζουσας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας, είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Σιαφάκας Ανδρέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης