Υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή τάχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

«Η εμπειρία των μεγάλων πόλεων σε όλο τον κόσμο παραπέμπει σε μια ωραία εικόνα, όταν παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές. Φέρνει μια ζωντάνια στο κέντρο της πόλης. Και αν είναι κάτι το οποίο έχει ανάγκη η Αθήνα αυτή την εποχή, είναι να κρατάμε όσο το δυνατόν πιο ζωντανό το κέντρο, οπότε, σε συνεννόηση με τον εμπορικό κόσμο, βρίσκω και θεωρώ ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση η ιδέα να αυξηθεί σταδιακά η δυνατότητα να παραμένουν τα καταστήματα στο κέντρο ανοιχτά τις Κυριακές» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η πρόταση της κυβέρνησης σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως είχε παρουσιαστεί, μιλούσε για επτά Κυριακές να παραμένουν ανοιχτά όλα τα καταστήματα και τις υπόλοιπες Κυριακές να είναι ανοιχτά τα μικρά καταστήματα, μόνο και εάν το θέλουν.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης