Ένας 16χρονος μετανάστης, έχασε τη ζωή του, όταν βάρκα στην οποία επέβαινε μαζί με άλλους οκτώ αλλοδαπούς, ανατράπηκε στα παγωμένα νερά του Έβρου ποταμού, στην περιοχή Μάνδρας Διδυμοτείχου.

Επιπλέον, μετά το περιστατικό, ένα αγοράκι περίπου 4 χρονών και τρεις γυναίκες που βρισκόταν στην λέμβο, μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται με υποθερμία στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε ο διοικητής του Νοσοκομείου Νίκος Ραπτόπουλος, το αγοράκι νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση, καθώς υπέστη έντονη υποθερμία, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή του. Όπως αναφέρουν οι πρώτες μαρτυρίες των διασωθέντων, οι γονείς του παιδιού δεν επέβαιναν στην ίδια βάρκα και αναζητούνται.

Οι υπόλοιποι τέσσερις μετανάστες που επέβαιναν στη λέμβο μεταφέρθηκαν στο τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο διακινητής που τους μετέφερε παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα με λέμβο, πιθανόν τους εγκατέλειψε με συνέπεια να παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά του ποταμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης