Δύο νέες καταλήψεις ξεκίνησαν σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ στις φυλακές Κορυδαλλού οι κρατούμενοι προχωρούν σε στάση θέλοντας να συμπαρασταθούν στον Νίκο Ρωμανό και στους άλλους απεργούς πείνας.

Πιο συγκεκριμένα, υπό κατάληψη τελεί το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων στο Θησείο, απέναντι από την Τεχνόπολη στο Γκάζι, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους απεργούς πείνας αλλά και τους Σύρους πρόσφυγες της πλατείας Συντάγματος.

Η ανακοίνωση της κατάληψης αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, 6 Δεκέμβρη 2014, καταλαμβάνουμε το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων, στη συμβολή των οδών Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης (παλιό πέτρινο πιλοποιείο Πουλόπουλου, κοντά στη γέφυρα ηλεκτρικού), στο Θησείο.

Η κατάληψη γίνεται σε αλληλεγγύη στον εν εξελίξει αγώνα του συντρόφου Νίκου Ρωμανού, 6 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στόχος μας είναι η συνέχιση και κλιμάκωση της πολύμορφης αναρχικής δράσης. Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που συντείνει στην όξυνση του κοινωνικού πολέμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας Νίκου Ρωμανού, Γιάννη Μιχαηλίδη, Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκου και Δημήτρη Πολίτη.

Δύναμη στο σύντροφο απεργό πείνας Γου.Σου. από το Μεσολόγγι.

Στηρίζουμε τον αγώνα των προσφύγων από τη Συρία.

Μια υψωμένη γροθιά στους κρατουμένους των ελληνικών φυλακών που έχουν προβεί σε άρνηση εισόδου στα κελιά, αποχή συσσιτίου, συμβολική απεργία πείνας, σε αλληλεγγύη στον αναρχικό Νίκο Ρωμανό.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ – ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΥΓ: Ραντεβού στους δρόμους, στα οδοφράγματα και στις καταλήψεις.

Κατάληψη και στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Παράλληλα, μερίδα διαδηλωτών που συμμετείχαν στην πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν σε κατάληψη του Εργατικού Κέντρου της πόλης.

Αναμένεται ανακοίνωση της κατάληψης, καθώς είχε προγραμματιστεί συνέλευση εντός του κτηρίου για τις 4.00 το απόγευμα.

Στάση κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού

Τριήμερη άρνηση κλειδώματος από σήμερα ανήγγειλαν οι κρατούμενοι στις πτέρυγες Α΄ έως Ε΄των φυλακών Κορυδαλλού.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Από τις 10/11 ο συγκρατούμενός μας Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας για να κερδίσει τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται. Έχοντας δώσει πανελλήνιες εξετάσεις μέσα από τη φυλακή ο Ρωμανός πέρασε σε σχολή του ΤΕΙ Αθηνών. Όμως το συμβούλιο της φυλακής κι ο εφέτης- ειδικός ανακριτής Νικόπουλος εκδικητικά δε χορηγούν τις άδειες αυτές, όπως εξάλλου εκδικητικά το κράτος φέρεται στο σύνολο των κρατουμένων των ελληνικών φυλακών- ιδίως για θέματα που αφορούν άδειες κι αναστολές.

Προχωρούμε από σήμερα 6/12 -ημέρα που το 2008 στα χέρια του Ρωμανού δολοφονήθηκε από μπάτσο ο φίλος του Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος- και για τρεις μέρες σε μεσημεριανή άρνηση κλειδώματος ως μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης .

Την αλληλεγγύη μας σε όλον τον κόσμο που έξω από τις φυλακές μάχεται στο πλευρό του Ρωμανού

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ

Κρατούμενοι από τις Α, Β, Γ, Δ και Ε πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού

.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης