Υπέρ της έκδοσης του στενού συνεργάτη του Α. Βγενόπουλου στην Κύπρο, Ευθ. Μπουλούτα, τάσσεται ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δ Δασούλας, ζητώντας να απορριφθεί η έφεσή του κατά της απόφαση του Συμβουλίου Εφετών με την οποία αποφασίστηκε να γίνει δεκτό το αίτημα των κυπριακών Αρχών.

Την τελική απόφαση θα πάρει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ενώπιον του οποίου συζητήθηκε η έφεση που κατέθεσε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας, Ευθ. Μπολούτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας χαρακτήρισε «εχθρικές ενέργειες» το αίτημα των Κυπριακών Αρχών υποστηρίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια να καταστεί αναξιόπιστος γιατί είναι ο κύριος μάρτυρας στη διεθνή διαιτησία στην Ουάσιγκτον ανάμεσα στη Marfin και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Επίσης, ζήτησε η δίκη του να γίνει στην Ελλάδα, εάν οι πράξεις του «τυγχάνουν ποινικής αντιμετώπισης», καθώς, όπως είπε, στην Κύπρο δεν θα έχει δίκαιη δίκη, αφού τα Κυπριακά δημοσιεύματα του Τύπου είναι αρνητικά και τον έχουν ήδη καταδικάσει.

Οι συνήγοροι του ανέφεραν ότι ούτε και για τη μία αυτή κατηγορία μπορεί να εκδοθεί ο κ. Μπουλούτας στην Κύπρο, καθώς πρέπει η έκδοσή του να υπαχθεί σε άλλη διάταξη του νόμου 2190/1920, ενώ ανέφεραν ότι η κατηγορία για την οποία μπορεί να εκδοθεί -σύμφωνα με την πρόταση του κ. Δασούλα – στην Ελλάδα αποτελεί απλή διοικητική παράβαση και όχι ποινική παράβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης