Βαριά καμπάνα της Δικαιοσύνης στον Άρη Φλώρο, τον ήδη καταδικασθέντα για το σκάνδαλο των εταιρειών Energa-Hellas Power αυτη τη φορά για το γνωστό σχέδιο δολοφονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το Νοέμβριο του 2014, απο την οποία σώθηκε απο θαύμα.

Το Μικτό Ορκωτο Δικαστήριο επέβαλε ποινές τόσο στους δυο Αλβανούς , φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς , οσο και τον επιχειρηματία Άρη Φλώρο, αποδεχόμενο τους ότι ήταν εκείνος που τους έδωσε την εντολή για την απόπειρα ανθρωποκτονίας.στο πλαίσιο της αντιδικιας στην υποθεση ENERGA και ελληνικού δημοσίου. Ο Άρης Φλώρος πάντως επέμεινε πως δεν έχει καμία εμπλοκή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση εχει ξεχωριστό ενδιαφέρον διότι φαίνεται να συνδέεται με την εν ψυχρώ δολοφονία του διαπρεπούς νομικού Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το βούλευμα ηθικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του Αντωνόπουλου είναι ο (κρατούμενος) επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος και φυσικοί αυτουργοί οι επίσης έγκλειστοι Αλβανοί Ολτι Ντούλτσε και Αρμπέρ Μπάκο. Οι δύο κακοποιοί είχαν ομολογήσει ότι «θα εισέπρατταν 100.000 ευρώ από τον εντολέα τους Αριστείδη Φλώρο για να δολοφονήσουν τον Αντωνόπουλο», με τον οποίο ο Φλώρος αντιδικούσε στην υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων δημοσίων φορέων από τις δύο ιδιωτικές εταιρείες πώλησης ρεύματος Energa – Hellas Power (σ.σ. ο Φλώρος ήταν μέτοχος της πρώτης).

Όταν η δολοφονία δεν ολοκληρώθηκε , σύμφωνα με τους ίδιους «ο Φλωρος δεν τους πλήρωσε». Τα χρόνια περασαν κι ενόψει της δίκης, σύμφωνα με τις αρχές, οι Αλβανοί – που το αρνούνται ομως- εδωσαν εντολή σε δυοπ άλλους ομοεθνείς τους να πάνε στον δικηγλορο του φλώρου, μιχ. Ζαφειρόπουλο να τον απειλήσουν. Εκεί ολοκληρώθηκε η τραγωδία.

Η απόφαση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανένας από τους κατηγορούμενους δεν βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα κατά την ανακοίνωση της απόφασης για την υπόθεση Αντωνόπουλου. Δικαστές και ένορκοι υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως η οποία θεώρησε ότι η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά κατά του δικηγόρου ήταν ένα πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου εξαιτίας της διένεξης ανάμεσα σε ΛΑΓΗΕ και ENERGA.

Το δικαστήριο μετά από πολύωρη διάσκεψη έκρινε ότι:

Ο Dulce Olti είναι ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία από κοινού. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 23 ετών.

Ο Bako Arber είναι ένοχος για άμεση συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη ληστεία με υποπολυβόλο. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 22 ετών και τριών μηνών.

Η ποινή τους θα εκτελεστεί άμεσα καθως το δικαστήριο δεν τους χορήγησε αναστολή στην έφεση. Οι δυο κατηγορούμενοι μετά την έκτιση της ποινής του θα απελαθούν και απαγορεύεται να επιστρέψουν στη χώρα για 10 έτη.

Ο Αρης Φλώρος είναι ένοχος για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Κρίθηκε αθώος για τις υπόλοιπες κατηγορίες. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών κατά πλειοψηφία. (Η μειοψηφία είχε την άποψη ότι έπρεπε να του επιβληθεί ποινή 17 ετών). Το δικαστήριο χορήγησε αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης με τον περιοριστικό όρτο της απαγόρευσης εξόδου, αλλά ουτως ή άλλως ο εςπιχειρημαίας κρατείται για άλλη αιτία.

Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα χορήγησης ελαφρυντικών για όλους τους κατηγορούμενους.

Ο Άρης Φλώρος βρίσκεται ήδη στη φυλακή μετά την πρωτόδικη καταδίκη του για την υπόθεση της Energa – Hellas Power. Απολογούμενος είχε αρνηθεί ότι έδωσε εκείνος την εντολή για τη δολοφονία του δικηγόρου, στις 3 Νοεμβρίου του 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Υποστήριξε ότι οι συγκατηγορούμενοι του τον ενέπλεξαν στη δολοφονική απόπειρα, εκβιάζοντας τον για να αποσπάσουν χρήματα. Ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος που δολοφονήθηκε το περασμένο φθινόπωρο, ήταν συνήγορος του Α. Φλώρου.

Αθώοι κρίθηκαν οι Παναγιώτης Ευθιμιάδης και Ιωάννης Τσιβελεκίδης, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί αρχικά για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης