Αλλαγές για τον Εθνικό Κήπο ανακοίνωσαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης Νέον.

Το πρόγραμμα «Ανακαλύπτοντας τον Εθνικό Κήπο» έχει ως στόχο να φέρει τον πολίτη και τον επισκέπτη της Αθήνας σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη και να καταστήσει τον Εθνικό Κήπο σημείο συνάντησης και αναψυχής για περισσότερους κατοίκους της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μελέτη ολοκληρώθηκε από τον διεθνούς φήμης Γάλλο αρχιτέκτονα Λουί Μπενέ (Louis Benech), σε συνεργασία με το ελληνικό γραφείο doxiadis+.

Όσον αφορά στην κηποτεχνική διαμόρφωση θα πραγματοποιηθούν ήπιες φυτοτεχνικές και αισθητικές εξωραϊστικές παρεμβάσεις, συμβατές με το χαρακτήρα και τη δομή του βοτανικού κήπου, φύτευση 24 δέντρων και 7.068 φυτών, ενώ όσον αφορά στην μετατροπή του Εθνικού Κήπου σε γκαλερί, θα γίνει αυτό που εφαρμόζεται σε πολλές πόλεις του κόσμου, όπου δηλαδή ο δημόσιος χώρος είναι ανοιχτός στην τέχνη και ο κάθε πολίτης έχει πρόσβαση σε αυτή.

Η πρώτη έκθεση έργων σύγχρονης τέχνης θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2014, υπό την επιμέλεια της Iwona Blazwick OBE, Διευθύντριας της Whitechapel Gallery του Λονδίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης