Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Ακόμη μια υπόθεση ενός… «fake» επενδυτή έρχεται να αναστατώσει την ελληνική οικονομία, καθώς και να επιτείνει την αγωνία εκατοντάδων εργαζόμενων, που στις υποσχέσεις του κάθε επιτήδειου, βλέπουν τη σανίδα σωτηρίας, πάνω στο ναυάγιο της χρεοκοπημένης επιχείρησης στην οποία εργάζονταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος για τον υποψήφιο… μεγαλοεπενδυτή που θα εξαγόραζε και θα επαναλειτουργούσε την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία (ΕΝΚΛΩ), φτάνοντας μάλιστα πρόσφατα σε προχωρημένες συζητήσεις για τη διάσωση της ιστορικής εταιρείας.

Πρόκειται για τον Νικόλαο Κωστόπουλο, ο οποίος παρουσιάστηκε ως μεγαλοεπενδυτής του λουξεμβουργιανού fund Aigion SLP, αλλά και εκπρ’οσωπος της τράπεζας του Παναμά, που είχε κατορθώσει να «πείσει» ακόμα και κυβερνητικά στελέχη, σχετικά με τη σοβαρότητα των σχεδίων του. Σημειώνεται ότι η σύνδικος πτώχευσης, Ελένη Χρονοπούλου, είχε εκφράσει από την αρχή σοβαρές επιφυλάξεις, καθώς ουδέποτε έλαβε επαρκή νόμιμα έγγραφα που να υποστηρίζουν το βάσιμο ενδιαφέρον για την επένδυση. 

Το εν λόγω σχήμα είχε εκφράσει ενδιαφέρον και για επένδυση στο χιονοδρομικό κέντρο της Νάουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 23 Οκτωβρίου ο εν λόγω κύριος συνελήφθη σε βίλα (αγνώστου ιδιοκτήτη) στο Λαγονήσι, μετά από σχετική έρευνα των Αρχών. Ο 53χρονος άλλαζε συχνά την αστυνομική του ταυτότητα, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας.

Η αιτία της σύλληψης είναι η κακουργηματική απάτη (σε βάρος του εκκρεμούσε το 16/2015 ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Ηλείας, για απάτη σχετικά με πώληση φωτοβολταϊκών συστημάτων) και αυτή την ώρα κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Τη Δευτέρα θα μεταχθεί στο Εφετείο Πατρών για να δικαστεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης