Για τον φόρο ακινήτων αλλά και γενικότερα για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης μίλησε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.

Ο Χάρης Θεοχάρης υπερασπίστηκε τα όσα είπε περί «υποφορολόγησης» των Ελλήνων ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι, χαρακτηρίζοντας μάλιστα… αριστερό τον νέο φόρο ακινήτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχουν, ενδεχομένως, ομάδες συμπολιτών μας που δεν φορολογούνται όσο σε άλλα προηγμένα κράτη, όπως στη Γερμανία, εάν έβγαζαν το ίδιο εισόδημα. Υπάρχει και το ανάποδο» τόνισε.

«Ο φόρος ακίνητης περιουσίας σίγουρα δεν είναι ένας φόρος που τον ζητάει η φιλελεύθερη ομάδα. Είναι ένας φόρος που θα τον χαρακτήριζα “αριστερό”. Οι φιλελεύθεροι και οι οπαδοί της ελεύθερης οικονομίας θα έλεγαν “εμείς έχουμε φορολογηθεί, δεν χρειαζόμαστε άλλο φόρο”» πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια παρουσίας του στον ΒΗΜΑ FM 99,5, παραδέχθηκε επίσης ότι από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ελάχιστα μπορούν πλέον να εισπραχθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από τα 60 δισ., ακόμα δεν έχει γίνει όλη η επεξεργασία για να πει κάποιος με σιγουριά ποια είναι προς είσπραξη» εξήγησε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης