Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας τις θερμές ώρες της ημέρας, προβλέπει για σήμερα, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.).

Το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 14 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 31 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 14 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί – βορειοανατολικοί μέτριοι με βαθμιαία εξασθένηση και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτικότερα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αττική
Ηλιοφάνεια προβλέπεται για την Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Θεσσαλονίκη
Τοπικές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί μέτριοι.

Μακεδονία, Θράκη
Στη δυτική Μακεδονία λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κρήτη, Κυκλάδες
Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης