Στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων σε ταξί από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν στις 5 και 6-7-2013 46 οδηγοί ταξί, για παρέμβαση στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων τους.

Ειδικότερα, 45 από τους οδηγούς με τη χρήση καλωδίου τύπου τηλεφώνου προκαλούσαν παρεμβολή στην ταμειακή μηχανή και δεν προέβαιναν στην έκδοση αποδείξεων, ενώ επιπρόσθετα δύο εξ αυτών είχαν τοποθετήσει ειδικές συνδεσμολογίες, με τις οποίες αύξαναν πλασματικά το αναγραφόμενο στο ταξίμετρο χρηματικό ποσό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έλεγχοι έγιναν έξω από κεντρικά σημεία μετεπιβίβασης επιβατικού κοινού (ΚΤΕΛ Κηφισού, Σταθμός Προαστιακού Άνω Λιοσίων, ΜΕΤΡΟ Εθνική Άμυνα, Σταθμός Ηλεκτρικού Ακτής Ποσειδώνος), ξενοδοχειακές μονάδες και νοσοκομεία (INTERCONTINENTAL, LEDRA MARRIOT, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΟΝ, Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, Μαιευτήριο ΡΕΑ), καθώς και σε άλλα σημεία της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος και Κυψέλης), της Νίκαιας (εμπορικό κέντρο VILLAGE), του Αμαρουσίου (εμπορικό κέντρο THE MALL), της Αργυρούπολης, της Γλυφάδας και της Ηλιούπολης.

Συνολικά επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα χρηματικού ποσού 180.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία στους αρμόδιους εισαγγελείς πλημμελειοδικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης