Με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, συναντήθηκαν σήμερα στις 11.00 το πρωί εκπρόσωποι των δικαστών, οι οποίοι αναφέρουν ότι η περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους αποτελεί συνταγματική εκτροπή.

Ο κ. Κουβέλης, κατά τη συνάντηση, εξέφρασε στους δικαστές την αντίθεσή του στις οριζόντιες περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνάντηση δικαστικών με τον πρωθυπουργό

Mία ώρα διήρκεσε η συνάντηση των δικαστικών ενώσεων με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Βγαίνοντας πάντως από το Μέγαρο Μαξίμου, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου, δήλωσε πως δεν υπήρξε κάποια κατάληξη.

Υπήρξε ενημέρωση του κ. Σαμαρά για τον θεσμό της Δικαιοσύνης και το συνταγματικά κατοχυρωμένο μισθολόγιο των δικαστικών και ο πρωθυπουργός τούς άκουσε με προσοχή, όπως είπε η κα Θάνου, δίνοντας την προσοχή που αρμόζει στον θεσμό των δικαστικών. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κα Θάνου πρόσθεσε ότι «η έκβαση της σημερινής συνάντησης θα κριθεί εκ του αποτελέσματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Αθηνών, Ρούσσος Παπαδάκης, από την πλευρά του είπε ότι «στη συνάντηση υπεδείχθησαν στον πρωθυπουργό ισοδύναμα μέτρα, όπως αυτά που είχαν δειχθεί και στον υπουργό Οικονομικών», ενώ τόνισε πως «τώρα είναι θέμα των τριών πολιτικών αρχηγών».

Ερωτηθείς για την ποιότητα της ελληνικής Δικαιοσύνης, είπε ότι θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, όπως συμβαίνει και τώρα, και δεν πρόκειται να πέσει.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15.00 το μεσημέρι η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Βασιλική Θάνου συγκαλεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να καθοριστεί η στάση των δικαστών στην κυβερνητική άρνηση να μην υπάρξει περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης