Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η ψηφοφορία στο Ρέθυμνο, στα 198 εκλογικά τμήματα που θα υποδεχτούν μέχρι τις 7 το απόγευμα, 70.557 εκλογείς. Η μη προσέλευση μελών στις εφορευτικές επιτροπές δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στη διαδικασία και το ενδιαφέρον έχει στραφεί στα βραδινά αποτελέσματα.

Ο αριθμός των ετεροδημοτών που έφτασαν στον νομό είναι σαφώς μικρότερος από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και δεν υπήρξε οργανωμένη κινητοποίηση μεταφοράς τους που να θύμιζε παλαιότερες εποχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι πριν από σαράντα ημέρες, το Ρέθυμνο είχε αναδείξει πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και την τρίτη θέση κατέλαβε η Νέα Δημοκρατία, που για πρώτη φορά δεν εξέλεξε βουλευτή.

Οι Ρεθυμνιώτες, κάτω από τον καυτό ήλιο και το χαλαρό αεράκι που φυσάει, επισκέπτονται τα εκλογικά τμήματα και αμέσως μετά τις παραλίες και τα καφέ της παραλιακής ζώνης.

Οι τουρίστες -περισσότεροι από την Κυριακή 6ης Μαΐου- ρωτάνε για την εκλογική διαδικασία και σύμφωνα με αναφορές, αρκετοί είναι εκείνοι που εύχονται η χώρα μας ξεπεράσει τη δύσκολη αυτή περίοδο, που έχει δημιουργήσει τριγμούς στην οικονομία και τον τουρισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις συζητήσεις που κυριαρχούν μεταξύ των ντόπιων, πρώτη θέση καταλαμβάνει η εξομάλυνση της εμπορικής κίνησης και η επαναφορά της σε καλύτερες μέρες, μιας και το πλήγμα από την ύφεση και τις οικονομικές συμπληγάδες για τους πολίτες και τους οικογενειακούς τους προϋπολογισμούς τους, είναι τεράστιο για την ρεθυμνιώτικη αγορά.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης