Δέκα χρόνια πίσω, φαίνεται πως «γυρνά» η ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να ερμηνεύσει και να αντιληφθεί το μπαράζ ένοπλων και εμπρηστικών επιθέσεων που εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Το Βήμα». 

Ο λόγος που γίνεται κάτι τέτοιο είναι γιατί βρέθηκαν ομοιότητες με τις εμπρηστικές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων, πολιτικών προσώπων, γραφείων κομμάτων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες με εκείνες του φθινοπώρου του 2003, στη διάρκεια της δίκης της 17Ν. Ανάμεσα στα αλλά, τότε, είχε σημειωθεί εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του τότε βουλευτή της ΝΔ κ. Γιώργου Βουλγαράκη στον Λυκαβηττό, που είναι σχεδόν ίδια με αυτήν που σημειώθηκε στο γραφείο του αδελφού του κ. Σίμου Κεδίκογλου στα Εξάρχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο της ΕΛ.ΑΣ είναι ότι τότε αυτό το κύμα των εμπρηστικών επιθέσεων συνοδεύθηκε με τη δημιουργία μίας νέας ένοπλης ομάδας: του «Επαναστατικού Αγώνα» του καταζητούμενου σήμερα Νίκου Μαζιώτη. Και οι ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μιλούν για πιθανή «επανάληψη της ιστορίας ως …επικίνδυνη φάρσα», προσπαθώντας να αντιληφθούν τι έχει συμβεί με τη ρίψη πυροβολισμών κατά των γραφείων της Νέάς Δημοκρατίας στην λεωφόρο Συγγρού.

Οι αστυνομικοί φοβούνται ότι το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και τώρα. Την ίδια ώρα η Αντιτρομοκρατική συνεχίζει να συγκεντρώνει καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων για την επίθεση στη λεωφόρο Συγγρού. ίκα καταθέσεις κατοίκων στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, όπου πυρπολήθηκε το όχημα διαφυγής των δραστών, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οδηγός του αυτοκινήτου να ήταν γυναίκα. Σημειώνεται ότι παρουσία γυναίκας είχε καταγραφεί μόνο σε επιθέσεις του «Επαναστατικού Αγώνα». Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εξακολουθούν να διερευνούν με ποιον τρόπο διέφυγαν οι δράστες από το Παλαιό Φάληρο και εάν χρησιμοποίησαν πάλι κλεμμένα δίτροχα ή τετράτροχα. Επιπλέον έχουν ζητήσει άρση απορρήτου κινητών στην περιοχή και κατά την ώρα που σημειώθηκε η επίθεση κατά των γραφείων της ΝΔ.

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης