Το Σαββατοκύριακο διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Goalball- Α’ φάση, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Νέας Σμύρνης. 
  
Το Goalball είναι αποκλειστικά Παραολυμπιακό άθλημα. Πρόκειται για ομαδικό άθλημα, στο οποίο συμμετέχουν μόνο τυφλοί αθλητές ή αθλητές με μειωμένη όραση.

Στους αγώνες της πρώτης φάσης συμμετείχαν ομάδες ανδρών και γυναικών από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη και η τρίτη τον Νοέμβριο. Από τη συνολική βαθμολογία και την τελική κατάταξη θα αναδειχτούν οι πρωταθλήτριες ομάδες.
  
Στην κάμερα του zougla.gr μίλησε ο Διεθνής διαιτητής Goalball, Αντώνης Χριστόδουλος, ο αθλητής Ηλίας Τζήμκας, της ομάδας “Ήφαιστος” Θεσσαλονίκης, καθώς και η προπονήτρια της ομάδας του «Πυρσού»  Θεσσαλονίκης και ομοσπονδιακή τεχνικός Μένη Κεσσανοπούλου, οι οποίοι μας έδωσαν πληροφορίες για το άθλημα και τους αγώνες που διοργανώνει η Ομοσπονδία σε εθνικό επίπεδο αλλά και για τις συμμετοχές των Ελληνικών ομάδων σε διεθνείς αγώνες.

  
Το Goalball διεξάγεται σε κλειστό γήπεδο Πετοσφαίρισης. Παίζεται από άνδρες και γυναίκες και κάθε ομάδα αποτελείται από τρεις βασικούς παίκτες και τρεις αναπληρωματικούς.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι η μία ομάδα να κυλήσει με το χέρι μια μπάλα, που περιέχει κουδουνάκια, προς την αντίπαλη εστία και να σημειώσει γκολ, ενώ οι αντίπαλοι παίκτες προσπαθούν να την αποκρούσουν με οποιοδήποτε μέρος του σώματός τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα πετύχει τα περισσότερα γκολ. Η διάρκεια του αγώνα είναι δύο ημίχρονα των δώδεκα λεπτών.

Οι παίκτες για να ανταποκριθούν στο υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού πρέπει να διαθέτουν υψηλή τεχνική, δύναμη, ταχύτητα, γρήγορη αντίδραση, ομαδικότητα, ευλυγισία και καλή αίσθηση του χώρου.

Σε επίπεδο αναψυχής μπορούν να ασχοληθούν όλοι ανεξάρτητα από ηλικία, φυσική κατάσταση ή βαθμό απώλειας όρασης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης