Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στο νέο αθλητικό θεσμό του Δήμου Μαραθώνα, δηλ. τον 1ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο και τους παράλληλους αγώνες του που θα διεξαχθούν την Κυριακή το πρωί. Με τη λήξη των εγγραφών οι δηλώσεις συμμετοχής των δρομέων κάθε ηλικίας ξεπέρασαν τις 2500!

Ο μεγαλύτερος αριθμός θα μετάσχει στον Ημιμαραθώνιο (Marathon’s Half Marathon/ 21.097,5μ.) με συμμετοχές από όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδας αλλά και ξένων, κυρίως μελών των διπλωματικών αποστολών στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρωταθλητές στέλνουν το μήνυμα

Το μότο του αγώνα στην ιστορική περιοχή και με μεγάλο τμήμα της διαδρομής στα χνάρια του «αυθεντικού Μαραθωνίου» τονίζει «Γίνε μέρος της ιστορίας» και σημαντικότεροι κήρυκές του είναι παλιοί πρωταθλητές των δρόμων μεγάλων αποστάσεων, όπως ο 3ος Μεσογειονίκης του 1991 Χρήστος Σωτηρόπουλος, οι Πανελληνιονίκες του Μαραθωνίου Νικήτας Μαρκάκης και Βασίλης Ζαμπέλης, οι πρωταθλητές της ημιαντοχής Ανδρέας Δημητράκης και Κώστας Νακόπουλος κ.α.

Ακόμη η πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου και 29η στο φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Μόσχα Πόπη Αστροπεκάκη θα τρέξει συμβολικά στον αγώνα 4χλμ. Fun Run για να τονίσει τη σημασία του αγώνα και της συμμετοχής σε αθλητικά γεγονότα αυτής της μορφής. Θα μετάσχει επίσης η πρωταθλήτρια μέσων αποστάσεων Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εθελόντρια η πρώτη Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος!

Αξιοσημείωτο ότι ως εθελόντρια θα βοηθήσει στη διοργάνωση η Γεωργία Χριστοδούλου, η πρώτη Ελληνίδα που έτρεξε και τερμάτισε επίσημα στην αυθεντική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας! Στις 19 Οκτωβρίου 1974, σε ηλικία 23 ετών, έτρεξε στο διεθνή λαϊκό Μαραθώνιο και έγραψε ιστορία, αφού σημείωσε το πρώτο ελληνικό ρεκόρ στη διαδρομή με χρόνο 5.01.20!
Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

9π.μ. Εκκίνηση Ημι-μαραθωνίου δρόμου
9.15π.μ. Εκκίνηση αγώνα 4χλμ. για όλους (Fun Run)
9.20 π.μ. Εκκίνηση αγώνα 1χλμ Δημοτικών
9.40π.μ. Εκκίνηση αγώνα 500μ. Special Olympics
11π.μ. Απονομές επάθλων
* Όριο τερματισμού στον ημιμαραθώνιο έχουν τεθεί οι 2ώρες 30΄

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ενημερώνεται το κοινό που θα θελήσει να μετακινηθεί προς και από την περιοχή του Μαραθώνα/Ν. Μάκρη, ότι η Τροχαία Ανατ. Αττικής θα προβεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Θερμή παράκληση της Οργανωτικής Επιτροπής προς όλους να σεβαστούν τις υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων και να δείξουν μικρή ανοχή σε τυχόν καθυστέρηση της μετακίνησής τους.
Αναλυτικά οι ρυθμίσεις θα είναι οι εξής:

08.30 – 10.00 Κλείσιμο της Λεωφόρου Μαραθώνος και κάθετων οδών, από την Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου στο Μαραθώνα, στο ρεύμα προς Αθήνα, μέχρι τη διασταύρωση του Ζούμπερι.
09.30 – 12.00 Κλείσιμο της Λεωφόρου Μαραθώνος και κάθετων οδών, από τη διασταύρωση του Ζούμπερι μέχρι την Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου στο Μαραθώνα.
Και τα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Μαραθώνος θα δίδονται τμηματικά στην κυκλοφορία με τη διέλευση του τελευταίου αθλητή.

Όλοι οι συμμετέχοντες στους αγώνες, καθώς και οι επισκέπτες, θα μπορούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στο μεγάλο Parking επί της Λεωφόρου Κάτω Σουλίου, 500 περίπου μέτρα μετά το Super Market ΓΑΛΑΞΙΑΣ.

Η μεταφορά τους προς και από την Αφετηρία θα γίνεται με λεωφορεία.

Παράκληση να τηρηθούν πιστά όλα τα ωράρια και οι οδηγίες για την εύρυθμη διεξαγωγή του αγώνα και την ασφάλεια των συμμετεχόντων σε αυτόν.

Τελετή Έναρξης

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 8μμ θα γίνει στο προαύλιο του Μουσείου Μαραθωνίου στον Μαραθώνα η τελετή έναρξης του νέου αθλητικού θεσμού, με ειδική μουσική εκδήλωση στην οποία θα μετάσχουν ο γνωστός ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας και το κουαρτέρο εγχόρδων Crescendo.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης