Υπό την διακριτική παρουσία αστυνομικών πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου ο διαγωνισμός για το έργο με τίτλο «Στατική Ενίσχυση, Αρχιτεκτονική και Λειτουργική Αποκατάσταση της Γέφυρας Αγίου Χαραλάμπη» που είχε ματαιωθεί πριν ένα μήνα, εξαιτίας των αντιδράσεων των κατοίκων.

Πρόκειται για μια παλιά βενετσιάνικη γέφυρα που η Περιφέρεια επιχειρεί να την στερεώσει και να την αναπαλαιώσει ενώ οι κάτοικοι των γύρω χωριών διαφωνούν με το έργο και ζητούν την κατασκευή μιας νέας γέφυρας που να εξυπηρετεί τις κυκλοφοριακές ανάγκες της περιοχής τους, τις οποίες αδυνατεί να καλύψει η συγκεκριμένη γέφυρα τους θερινούς μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε, όταν τα μέλη της επιτροπής διαγωνισμού παρέλαβαν το σύνολο των προσφορών από 14 ενδιαφερόμενους εργολάβους. Το έργο κατακυρώθηκε σε εταιρεία που προσέφερε έκπτωση 48%.

Ο αντιπεριφερειάρχης Διον. Μυλωνάς, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για το αποτέλεσμα της δημοπρασίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη συμμετοχή και υπογράμμισε πως η έκπτωση της τάξης του 48% αποτελεί την καλύτερη δυνατή απάντηση σε όσους έκαναν λόγο για… εκατομμύρια.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, είναι 799.500,00 ευρώ (με το Φ.Π.Α.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης