Σε καλοκαιρινό φόντο γιορτάστηκε φέτος το Πάσχα στο νησί της Τήνου. Ο αριθμός των επισκεπτών ήταν αρκετά ικανοποιητικός με αποτέλεσμα να επικρατεί ικανοποίηση.

Το νησί της πίστης, της τέχνης και της αστείρευτης ομορφιάς, η Τήνος ντύθηκε στα ανοιξιάτικα για να γιορτάσει, όπως κάθε χρόνο, με μοναδικό τρόπο τις ημέρες του Πάσχα. Ο Ναός της Ευαγγελίστριας με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας είναι, αναμφίβολα, το επίκεντρο της πίστης του νησιού κι όλης της Ελλάδας. Όμως, η γοητεία αυτού του νησιού, άγνωστη στους πολλούς, κρύβεται καλά στα σαράντα ολόλευκα χωριά της, πραγματικά στολίδια σε καλαισθησία και αρχιτεκτονική ομορφιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσοι βρέθηκαν στο νησί της Τήνου το Πάσχα τη βραδιά της Μεγάλης Παρασκευής είχαν ευκαιρία να δούνε πρώτα το επιτάφιο της Καθολικής Ενορίας του Αγίου Νικολάου, στη συνέχεια τους επιτάφιους της χώρας, στολισμένους περίτεχνα από τα κορίτσια με βιολέτες (μαντιές) κ.λ.π., που συγκεντρώθηκαν στην εξέδρα της παραλίας στην πλατεία της Χώρας, στο λιμάνι, όπου ψάλλονται τα εγκώμια.

Μετά την αποχώρησή τους, ο Επιτάφιος του Ενοριακού Ναού Αγίου Νικολάου με τον εφημέριο του, ακολουθούμενος από πλήθος κόσμου, προχωράει προς την παραθαλάσσια περιοχή «Σπιτάλια», όπου οδηγείται μέσα στη θάλασσα. Στιγμή μοναδική, συγκινητική! Το έθιμο αυτό τελείται σε ανάμνηση όσων χάθηκαν για πάντα στην αγκαλιά της θάλασσας…

ΠΗΓΗ : www.tinostoday.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης